NHm vertelt: Ooggetuige

Thema

Regelmatig deelt een ooggetuige zijn of haar herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog aan de hand van een interview met Esther Göbel, projectmedewerker Joods Cultureel Kwartier. Deze unieke verhalen worden verteld in aanwezigheid van publiek en de gesprekken worden vastgelegd op video. Op deze pagina ziet u een overzicht van de sprekers van NHm Vertelt en kan je de opnames terugkijken.

De groep met overlevenden die de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt wordt steeds kleiner, terwijl de vraag naar informatie juist groeit. De unieke verhalen van de overlevenden geven niet alleen inzicht over moeilijke vraagstukken uit het verleden, maar ook over het heden. Wij leggen deze getuigenissen voor de toekomst vast op video, om ze zo door te geven aan een breed publiek, opdat we het nooit zullen vergeten. We hopen dat deze interviews door velen worden bekeken en gedeeld.

Hulp bij onderzoek

  • Ben je op zoek naar getuigenverslagen? Of wil je onderzoek doen naar de Holocaust?

Onderzoek doen kan lastig zijn, zeker als je niet precies weet waar je moet beginnen.

Om je op weg te helpen, hebben we een onderzoeksgids ontwikkeld. Hierin vind je betrouwbare bronnen, geselecteerde collectiestukken en methodes voor een succesvol onderzoek.

Bekijk de onderzoeksgids