Voortgezet onderwijs

Van brugklas tot examenjaar, in het Joods Cultureel Kwartier komt lesstof tot leven.

Maak kennis met het Jodendom

Hoe is het om vandaag de dag Joods te zijn? Wat is antisemitisme? En wat hebben Spinoza en Aletta Jacobs met elkaar te maken?

In onze interactieve programma's maken leerlingen kennis met verschillende aspecten van het Jodendom. Samen onderzoeken ze hun eigen denkbeelden en die van anderen.

Bereid je bezoek voor

Alle informatie die je nodig hebt voor een succesvol schoolbezoek.

Het is mogelijk om het Joods Cultureel Kwartier met meerdere klassen tegelijk te bezoeken. Geef in je reservering aan met hoeveel klassen je komt, dan helpen wij je een programma samen te stellen waarbij je niet op elkaar hoeft te wachten.

In het Joods Museum + junior en het Nationaal Holocaustmuseum is het verplicht je jas en/of tas achter te laten in de garderobe of de kluisjes. Tasjes kleiner dan A5-formaat mogen mee naar binnen.

In de Portugese Synagoge en de Hollandsche Schouwburg is geen garderobe aanwezig. Je neemt je jas en/of tas gewoon mee naar binnen.

Leerlingen die zich als jongen identificeren moeten in de synagoge een keppel of een andere vorm van hoofdbedekking dragen (een pet mag bijvoorbeeld ook). Keppels zijn te leen bij de ingang. Leerlingen die zich als meisje identificeren mogen dit ook, maar het is niet verplicht.

Al onze onderwijsprogramma's zijn ook geschikt voor speciaal onderwijs. Geef in je reservering aan dat je met (een) speciaal onderwijsgroep(en) komt, dan houden wij rekening met je wensen.

Amsterdamse vso-scholen kunnen gratis gebruik maken van bus- en bootvervoer door De Cultuurbus. De Cultuurbus brengt je klas gratis naar het Joods Cultureel Kwartier.