Huisregels

 

Uw bezoek aan het Joods Cultureel Kwartier willen we zo prettig mogelijk laten verlopen. In het belang van u en andere bezoekers vragen we u wel om u tijdens uw bezoek aan de volgende regels te houden:

Garderobe
In de gebouwen van het Joods Cultureel Kwartier zijn kluisjes aanwezig waar u jassen, paraplu’s en tassen tot A4 formaat en kleine rugtassen (bagpacks of schoolrugzakken) kunt achterlaten. U hoeft uw jas en uw handtas niet achter te laten, maar het is verplicht om rugzakken, paraplu’s en grotere tassen en voorwerpen in de kluisjes op te bergen of bij de kapstokken achter te laten. Het gebruik van alle faciliteiten van het JCK is te allen tijde op eigen risico. De directie en/of andere medewerkers zijn niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of beschadiging.

Bagage
Voor grote rugzakken, grote tassen, koffers en trolleys, en andere reisbagage of grote voorwerpen als vouwfietsen hebben wij helaas geen ruimte. Heeft u bagage groter dan A4 formaat, dan kunt u geweigerd worden bij de entree.

Laat uw bagage achter in het hotel of geef het in bewaring bij de drop & go op Centraal Station of de bagageopslag in de Spuistraat. Voor alle situaties geldt dat personeel van het JCK bevoegd is om uw eigendommen te controleren c.q. personen en/of hun bagage de toegang te weigeren.

Kinderwagens, buggies, rolstoelen en rollators
Kinderwagens en buggies zijn toegestaan in het museum, evenals rollators, rolstoelen en andere hulpmiddelen voor mindervaliden.

Toegankelijkheid
Alle locaties van het Joods Cultureel Kwartier zijn toegankelijk voor minder validen, echter raden wij u begeleiding aan bij uw bezoek aan het museum. Er zijn rolstoelen te leen. U kunt deze reserveren via ons contactformulier of via telefoonnummer 020-5310310.

Voor bezoekers met een visuele of auditieve beperking bieden wij speciale rondleidingen aan.

Fotograferen en filmen
Fotograferen zonder flits en zonder statief is in de gebouwen van het Joods Cultureel Kwartier toegestaan, tenzij anders staat aangegeven.

Foto's, video- en filmopnamen mogen alleen voor persoonlijke, niet-commerciële doeleinden worden gebruikt.

We stellen het op prijs als foto’s met ons worden gedeeld op Instagram, Facebook of Twitter:

Fotograferen of filmen voor commercieel gebruik

Voor audiovisuele opnamen dient de directie van het JCK toestemming te verlenen. Wilt u filmen of fotograferen voor professioneel of commercieel gebruik, neem dan contact op met de afdeling marketing & communicatie

Journalisten, bloggers en vloggers
Bent u journalist of blogger en wilt u fotograferen of filmen? Neem contact op met de afdeling marketing & communicatie

Telefoneren
Houd rekening met andere bezoekers en beperk uw telefoongebruik zoveel mogelijk.

Eten en drinken
U bent tijdens uw museumbezoek van harte welkom in ons Museumcafé. Eten en drinken is alleen daar toegestaan. Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen in de tentoonstellingsruimtes, dit o.a. in verband met de geldende joodse spijswetten.

Verboden te roken
In de gebouwen van het Joods Cultureel Kwartier mag niet gerookt worden.

Huisdieren
Huisdieren zijn niet toegestaan in de gebouwen van het Joods Cultureel Kwartier. Een hulphond mag wel mee naar binnen.

Cameratoezicht
In en rondom de gebouwen van het Joods Cultureel Kwartier is cameratoezicht.

Gratis wifi
In de gebouwen van het Joods Cultureel Kwartier is gratis wifi beschikbaar.

Overige huisregels
Verder gelden de volgende huisregels:

  • Het is niet toegestaan de kunstvoorwerpen aan te raken.
  • Rennen en schreeuwen is niet toegestaan.

Algemene bezoekersvoorwaarden
Tijdens uw bezoek aan de gebouwen van het Joods Cultureel Kwartier zijn de algemene bezoekersvoorwaarde van toepassing.

Bekijk de bezoekersvoorwaarden

Wij willen het museumbezoek voor iedereen plezierig laten verlopen. Wanneer onze huisregels niet worden nageleefd, kan een beveiligingsmedewerker je verzoeken het museum te verlaten

This site is also available in English.