Voor families en kinderen

Een bezoek aan het Joods Cultureel Kwartier is een leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin. Samen ontdek je wat het betekent om Joods te zijn. Eén ticket geeft toegang tot al onze locaties. Handig, want in ieder gebouw is iets nieuws te beleven.

  • Voor kinderen vanaf 6 jaar

  • Gratis activiteiten

  • Kidsproof museum

Joods museum junior

Kinderen vanaf 6 jaar

Het Joods Museum junior is ingericht als het huis van een Joodse familie. In elke kamer ontdek je iets nieuws. In de keuken leer je wat koosjer betekent en bak je echte Joodse challes. In de studeerkamer leer je in het Hebreeuws je naam schrijven en kom je te weten hoe je beter voor elkaar en de wereld zorgt.

Alles in het huis mag je aanraken. Er is een muziekkamer en een sprekende muur. De muur vertelt je over de geschiedenis van de Joden in Amsterdam. De muur is beschadigd en wordt niet gerepareerd, zodat niemand vergeet wat oorlog kapot maakt.

Door kinderen uitgeroepen tot Kidsproof museum!

Joods Museum

Kinderen vanaf 10 jaar

In het Joods Museum maak je een reis door de tijd. Die begint 400 jaar geleden, toen de eerste Joden in Amsterdam kwamen wonen. Waar kwamen zij vandaan? Welke gebruiken namen zij mee? En wat zie je daar vandaag de dag nog van? In schoolvakanties kun je gratis deelnemen aan een familierondleiding.

Het Joods Museum zit in een bijzonder gebouw. In vier bijzondere gebouwen, om precies te zijn. Het museum bestaat namelijk uit vier oude synagogen. Dat kun je nog zien aan de balustrades, hoge ramen en plafonds, je moet er maar eens op letten. Later zijn de synagogen met elkaar verbonden tot één museum. 

Handig om te weten

Leuk dat jullie langskomen! Alvast wat praktische informatie om jullie bezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Kinderen tot 6 jaar bezoeken gratis het Joods Museum + junior.

Een ticket voor kinderen van 6 t/m 12 jaar kost € 6,00
Een ticket voor kinderen van 13 t/m 17 jaar kost € 9,00

Bekijk alle toegangsprijzen

Grote rugzakken, tassen, koffers en trolleys mogen helaas niet mee naar binnen. Kleine spullen, zoals handtassen en jassen, kun je bij de kassa gratis opbergen in een kluisje.

Eten of drinken in de museumruimtes is niet toegestaan, maar jullie zijn van harte welkom in ons museumcafé. We hebben een koosjere keuken. In verband met de Joodse spijswetten is zelf meegebracht eten hier niet toegestaan.

Kinderwagens en buggy's zijn overal toegestaan in het museum. Dit geldt ook voor rolstoelen en andere hulpmiddelen. Alle ruimtes zijn met de lift bereikbaar.