Ervaringen

ervaringsdeskundigen aan het woord

“De kracht van de I ASK methode is dat het als geen andere methode museumdocenten stimuleert om te reflecteren op hun I (Intentie) en A (Attitude).”
Dimphy Schreurs, Hoofd Publiek en Educatie Museum Catharijneconvent

“Ik durf te zeggen dat I ASK bijdraagt aan meer empathie en verbondenheid.”
Moniek Warmer, educatief ontwerper en adviseur voor kunst en cultuur

“Het is zo prettig wanneer je door iemand wordt rondgeleid waarvan je voelt en merkt dat hij of zij je gezien heeft. Dat je weet dat jouw gedachten en ervaringen ertoe doen in een museum.” 
Bezoeker Museum Catharijneconvent

“I ASK heeft voor mij als rondleider veel betekend. Wanneer ik nu een groep in de hal van het museum ontmoet, zie ik bijna fysiek hun referentiekader voor me. Ik weet dat in dat “onzichtbare kader” een schat aan informatie huist; kennisniveau, meningen, oordelen, ervaringen, culturele en religieuze perspectieven. Dit alles kan een rol spelen in de manier waarop ze het thema van de rondleiding tegemoet zullen treden.”
Rondleider Joods Cultureel Kwartier

“Het is extra interessant om met I ASK rondleiders over je tentoonstelling te lopen, om te horen wat objecten bij bezoekers oproepen. Dit inspireert ook om op een andere manier na te denken over je collectie, over wat je wel, niet en op welke manier je iets laat zien.” 
Conservator Joods Cultureel Kwartier

“Ik besprak vooraf waar mensen vandaan kwamen en wat voor werk ze deden. Toen bleek dat er veel beroepen uit het verleden waren in de groep: apothekers, een smid, een boer en een leraar. Daar heb ik toen mijn rondleiding op aangepast.” 
Rondleider in het Nederlands Openlucht Museum

“De rondleider vroeg ons wat voor gevoel die grote beelden bij ons opriepen. Door haar oprechte interesse voelde ik me uitgenodigd om goed te kijken en los te komen van mijn behoefte om de beelden te dateren. Ze maakte een mooie brug tussen wat de beelden bij ons opriepen en het historische verhaal dat erbij hoorde. Door deze insteek is het verhaal over deze beelden heel goed bij mij blijven hangen en heeft het grote indruk gemaakt.”
Bezoeker van het Rijksmuseum

Terug naar overzicht

This site is also available in English.