Herfstvakantie activiteit

Soekot Atelier

Zondag 9 oktober, vanaf 11.00

Hut bouwen en bakken 
Binnenkort is het acht dagen lang Soekot, het Loofhuttenfeest. Het feest valt elk jaar in het najaar tijdens oogsttijd. Soekot is namelijk het dankfeest voor de oogst. Vroeger sliepen boeren dan in hutjes op hun land. Als de oogst binnen was, reisden zij naar Jeruzalem om God te bedanken. Deze traditie bestaat nu nog steeds. Joden maken tijdens Soekot in de tuin, op het balkon of op het dak een loofhut die de kinderen van binnen zo mooi mogelijk versieren met slingers van fruit of papier en zelfgemaakte tekeningen. Tijdens het feest komen zij samen met familie in vrienden om in de hut te zitten en eten. 

Op zondag 9 oktober vertellen we het verhaal van Soekot, bouwen we samen een soeka, en maken we versiering met stof, karton en verf. Deze hut staat de hele week in het museumcafé! Op zondag 16 oktober ontdek je tijdens het bakatelier welke gerechten, geuren en smaken horen bij Soekot. We sluiten de middag af met een viering bij de loofhut in het museumcafé. 

Leeftijd: open voor iedereen vanaf 6 jaar
Tijd: de ateliers starten vanaf 11.00 uur, inloop tot 15.00 uur
Toegang: gratis + entreekaartje
Locatie: atelier Joods Museum junior

Tijdens de schoolvakanties zijn er ook kookateliers. Daar ontdek je welke gerechten, geuren en smaken horen bij verschillende Joodse feestdagen en tradities. Op zondag 16 oktober wordt er weer wat lekkers gemaakt in het Joods Museum junior. Wil je daar ook bij zijn? Klik hier voor meer info! 

Afbeelding: Loofhut achter de Portugese Synagoge, Beresjiet, het paradijs, © Erven Eli Content.

This site is also available in English.