Menu
Evenement

Kaarslichtconcert: Trio Benzaiten

22 februari 19.30 - 20.30 uur

Elke maand zorgen de honderden brandende kaarsen en de prachtige akoestiek voor unieke concertavonden in de Portugese Synagoge. Het internationale Trio Benzaiten speelt Charlotte, le pré aux boutons d’or, een programma dat geheel in het teken staat van kunstenaar Charlotte Salomon.

De gouaches van Charlotte Salomon staan vol muzikale verwijzingen naar Bach, Beethoven en Schubert. Trio Benzaiten heeft daar een muzikaal programma van gemaakt, uitgevoerd op twee mandolines en piano. Ook heeft het trio de Canadese componist Julie Thériault gevraagd een bewerking te maken van het muziekstuk Der Tod und das Mädchen van Schubert, dat een belangrijke rol speelt in Leven? of Theater?

Jeanne Hourez, piano
Natalia Korsak, mandoline
Sabine Marzé, mandoline

*Nieuw* Diner en concert bij kaarslicht
Start met een 3 gangendiner bij kaarslicht in Restaurant-Café In de Waag. Het 3 gangendiner is een maandmenu (niet koosjer) bereid met seizoensproducten. Het karakteristieke Waaggebouw uit 1488, midden op de levendige Nieuwmarkt in het oude stadscentrum van Amsterdam, wordt verlicht door 300 kaarsen. Geniet daarna van een concert bij kaarslicht in de Portugese Synagoge - het enige gebouw in Amsterdam waarvan het 17de -eeuwse interieur nog 100% intact is. De magische sfeer door de honderden brandende kaarsen, gecombineerd met unieke muziek, zorgen ervoor dat u deze avond nooit meer vergeet. Dit arrangement is te boeken voor €46,-.

Let op! Er is in de synagoge geen verwarming; kleedt u warm aan.
Locatie: Portugese Synagoge
Tijdstip: Deuren open 19.00, aanvang concert 19.30, einde 20.30 Kaarten: €14,50 – Museumkaart niet geldig, €46,- met 3 gangendiner exclusief drank. Het diner is niet koosjer. 

Online ticketshop

(Keuze uit twee opties: Het algemene concertticket met de titel "Kaarslichtconcert In De Portugese Synagoge" of de combinatie van diner en concert onder de titel "Kaarslicht Concert En Diner". Blader vervolgens naar de juiste datum.)

This site is also available in English.