Menu
Evenement

Kaarslichtconcert: Sigrid Hagn & Janina Ibel

22 november - 19.30 tot 20.30 uur

Elke maand zorgen de honderden brandende kaarsen en de prachtige akoestiek voor unieke concertavonden in de Portugese Synagoge. Sigrid Hagn en Janina Ibel spelen met hun programma Ariela muziek van joodse vrouwelijke componisten uit de negentiende en twintigste eeuw.

Geïnspireerd door een sculptuur van Manolo Valdés met dezelfde titel, speelt het Oostenrijkse duo een eerbetoon aan componisten als Henriëtte Bosmans (1895-1952), Rosy Wertheim (1888-1949), Lena Stein-Schneider (1874-1958) en Helene Liebmann (1795-1869).

“Joodse vrouwen werden dubbel onderdrukt: door hun antisemitische omgeving en door de strikte rolverdeling tussen mannen en vrouwen. Toch overstegen sommige vrouwen hun positie door hun passie te volgen. Achter elke naam schuilt een dramatisch lot en een uniek muzikaal oeuvre dat, op een paar uitzonderingen na, bij het grote publiek onbekend is gebleven.”

Het Joods Cultureel Kwartier presenteert dit concert in samenwerking met de Oostenrijkse Ambassade in Den Haag, ter gelegenheid van het Oostenrijkse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

Let op! Er is in de synagoge geen verwarming; kleed u warm aan.

Uitvoerenden

Sigrid Hagn - piano
Janina Ibel - altviool

Locatie

Portugese Synagoge
Mr. Visserplein 3
1011 RD Amsterdam

Aanvang

19.30 uur (deuren open vanaf 19.00 uur)

Kaarten

€14,50

Tickets kaarslichtconcerten

Extra: diner en concert bij kaarslicht

Combineer dit kaarslichtconcert met een driegangendiner in restaurant-café In de Waag op de Nieuwmarkt. Het maandmenu is bereid met seizoensproducten (niet koosjer). Het restaurant is gevestigd in het karakteristieke Waaggebouw uit 1488 en wordt net als de Portugese Synagoge verlicht door honderden kaarsen. Kaarten voor het diner en concert samen kosten €49.

Tickets diner en concert

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door:

Logo Oostenrijkse Ambassade

This site is also available in English.