Menu
Evenement

Kaarslichtconcert: Jazz at the Plantage

Donderdag 3 augustus 20.00 tot 21.00 uur

Elke maand zorgen de honderden brandende kaarsen en de prachtige akoestiek voor unieke concertavonden in de Portugese Synagoge. Op 3 augustus zijn saxofonist Yehonatan Elazar en pianiste Cristina Díaz te gast en is het concert onderdeel van het festival Jazz at the Plantage.

Yehonatan Elazar komt uit een Dominicaans-Sefardische familie, woonde in Miami, Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek en Nederland. Onder de noemer Jazzphardic combineert hij Middeleeuwse Sefardische muziek met latin jazz en hedendaagse muziek uit het Midden-Oosten, wat vooral is terug te horen op zijn album Nostaljia uit 2007.

Cristina Díaz
Cristina Díaz

Elazar wordt in de Portugese Synagoge op piano begeleid door Cristina Díaz. Zij studeerde piano aan het conservatorium in Santo Domingo, woonde daarna in Puerto Rico en nu in Parijs.

Jazz at the Plantage is een zomers muziekfestival in juli en augustus, met concerten in de binnentuin van de Hermitage Amsterdam, de Hortus en in de Portugese Synagoge.

Gaat u vaker naar de kaarslichtconcerten in de Portugese Synagoge? Dan zijn we benieuwd naar uw mening. Klik hier om onze enquête in te vullen; het duurt ongeveer 3 minuten.

Locatie: Portugese Synagoge
Tijdstip: Deuren open 19.30, aanvang concert 20.00, einde 21.00
Kaarten: €14,50 – Museumkaart niet geldig

U kunt online kaarten aanschaffen door hier te klikken. Daarnaast worden er ook kaarten verkocht aan de kassa van de Portugese Synagoge en het Joods Historisch Museum.

This site is also available in English.