Evenement

Kaarslichtconcert: Grachtenfestival 2018

16 augustus 20.00 - 21.00 uur

Elke maand zorgen de honderden brandende kaarsen en de prachtige akoestiek voor unieke concertavonden in de Portugese Synagoge. In augustus is het kaarslichtconcert onderdeel van het Grachtenfestival.

Het strijkkwartet van het Jewish Amsterdam Chamber Ensemble (JACE) speelt een uniek programma met werken uit het joodse repertoire, van Achron tot Gershwin, en van Mendelssohn tot Kattenburg.

Het ensemble ontstond in 2015 naar aanleiding van een Chanoeka-concert in het Concertgebouw. Vier jaar later zijn er 25 musici bij aangesloten, afkomstig uit o.a. Nederland, Israël, Rusland, Roemenië en Zuid-Amerika. Deze diversiteit zorgt voor een uniek geluid, vergelijkbaar met de optredens van vooroorlogse ensembles waarbij vrijheid en expressie op de voorgrond stonden. Het JACE brengt een avontuurlijk en eigen repertoire bestaande uit klassieke kamermuziek, Broadway, jazz, klezmer en traditionele Israëlische muziek.

Bezetting

Eduardo Paredes - viool
Noa Eyl - viool
Ephraim Feves - altviool
Maya Fridman - cello

Locatie

Portugese Synagoge
Mr. Visserplein 3
1011 RD Amsterdam

Tijdstip

20.00 tot 21.00 uur
(Deuren open om 19.30 uur)

Kaarten

€17

Online ticketshop

Extra: diner en concert bij kaarslicht
Combineer dit kaarslichtconcert met een driegangendiner in Restaurant-Café In de Waag op de Nieuwmarkt. Het maandmenu (niet koosjer) is bereid met seizoensproducten. Het restaurant is gevestigd in het karakteristieke Waaggebouw uit 1488 en wordt net als de Portugese Synagoge verlicht door honderden kaarsen. Kaarten voor het diner en concert samen kosten €52,50.

This site is also available in English.