Menu
Evenement

Kaarslichtconcert: Duo Kalinowsky

29 maart 19.30 - 20.30 uur

Elke maand zorgen de honderden brandende kaarsen en de prachtige akoestiek voor unieke concertavonden in de Portugese Synagoge. Duo Kalinowsky (piano en altviool) speelt met Viola tanzt! muziek uit drie eeuwen, van barok tot modern, met een speciale focus op klezmerelementen.

Zo speelt het duo een stuk van Joachim Stutschewsky (1891-1982), een joodse Rus met een veelbewogen leven. Hij studeerde in Leipzig, vluchtte tijdens de Eerste Wereldoorlog naar Zwitserland, maakte daarna carrière in het muzikale Wenen van Arnold Schönberg en emigreerde uiteindelijk vlak voor de Tweede Wereldoorlog naar Palestina. Vanaf de jaren vijftig ging hij elementen uit de volksmuziek van Asjkenazische, Sefardische en Jemenitische joden in zijn composities verwerken.

Daarnaast staan er in Viola tanzt! ook stukken op het programma van Marin Marais (1656-1728), Ivan Levitsky (1875-1938), Béla Kovács (1937), Myrosław Skoryk (1938), John Rutter (1945) en Jérôme Naulais (1951).

Het duo bestaat uit Bella en Semjon Kalinowsky, een Oekraïens-Duits echtpaar dat sinds 1991 in praktisch heel Europa concerten geeft en zich daarbij richt op ten onrechte vergeten componisten.

*Nieuw* Diner en concert bij kaarslicht
Start met een 3 gangendiner bij kaarslicht in Restaurant-Café In de Waag. Het 3 gangendiner  is een maandmenu (niet koosjer) bereid met seizoensproducten. Het karakteristieke Waaggebouw uit 1488, midden op de levendige Nieuwmarkt in het oude stadscentrum van Amsterdam, wordt verlicht door 300 kaarsen. Geniet daarna van een concert bij kaarslicht in de Portugese Synagoge - het enige gebouw in Amsterdam waarvan het 17de -eeuwse interieur nog 100% intact is. De magische sfeer door de honderden brandende kaarsen, gecombineerd met unieke muziek, zorgen ervoor dat u deze avond nooit meer vergeet. Dit arrangement is te boeken voor €46,-.

Let op! Er is in de synagoge geen verwarming; kleedt u warm aan.
Locatie: Portugese Synagoge
Tijdstip: Deuren open 19.00, aanvang concert 19.30, einde 20.30 Kaarten: €14,50 – Museumkaart niet geldig, €46,- met 3 gangendiner exclusief drank. Het diner is niet koosjer.
 

Online ticketshop

(Keuze uit twee opties: Het algemene concertticket met de titel "Kaarslichtconcert In De Portugese Synagoge" of de combinatie van diner en concert onder de titel "Kaarslicht Concert En Diner". Blader vervolgens naar de juiste datum.)

Logo Goethe-Institut

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Goethe-Institut.

This site is also available in English.