Menu
Evenement

Kaarslichtconcert: Ásdís Valdimarsdóttir & Marcel Worms

6 september 20.00 - 21.00 uur

Elke maand zorgen de honderden brandende kaarsen en de prachtige akoestiek voor unieke concertavonden in de Portugese Synagoge. Leden van het Leo Smit Ensemble presenteren de onterecht vergeten muziek van Hans Gál, Max Vredenburg, Mieczysław Weinberg en Dick Kattenburg.

Centraal staat het werk van deze vier joodse componisten die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden vervolgd. Gál (1890-1987), Vredenburg (1904-1976) en Weinberg (1919-1996) moesten hun geboorteland ontvluchten en overleefden de oorlog. Hun werken zijn de afgelopen jaren aan de vergetelheid ontrukt. Weinberg wordt inmiddels met Prokofjev en Sjostakovitsj tot de beste Russische componisten van de twintigste eeuw gerekend. De jonge componist Dick Kattenburg (1919-1944) overleefde de oorlog niet; sinds de ontdekking van zijn sprankelende jazzovergoten partituren wordt hij gezien als een Gershwin in de dop.

Uitvoerenden

Ásdís Valdimarsdóttir - altviool
Marcel Worms - piano

Ásdís en Worms vormen al enige jaren een duo en maken deel uit van het Leo Smit Ensemble. Tijdens het concert presenteren zij hun nieuwe cd, met muziek die gewijd is aan joodse vervolgde componisten.

Locatie

Portugese Synagoge
Mr. Visserplein 3
1011 RD Amsterdam

Tijdstip

19.30 - Deuren open
20.00 - Aanvang concert
21.00 - Einde concert

Kaarten

€14,50 - Museumkaart niet geldig

Online ticketshop

Extra: diner en concert bij kaarslicht
Combineer dit kaarslichtconcert met een driegangendiner in Restaurant-Café In de Waag op de Nieuwmarkt. Het maandmenu (niet koosjer) is bereid met seizoensproducten. Het restaurant is gevestigd in het karakteristieke Waaggebouw uit 1488 en wordt net als de Portugese Synagoge verlicht door honderden kaarsen. Kaarten voor het diner en concert samen kosten €49.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door de Leo Smit Stichting

Logo Leo Smit Stichting

This site is also available in English.