Menu

Veelgestelde vragen

Via de post, e-mail en telefoon bereiken ons diverse vragen over het museum, de openingstijden, collectie, tentoonstellingen etc. De meestgestelde vragen en de antwoorden daarop vindt u hieronder. Als u andere vragen heeft, kunt u deze richten aan Sales & Evenementen. In het Joods Historisch Museum zijn ook bezoekvoorwaarden van kracht.

Wij wensen u een goed bezoek!

Welke exposities zijn er op dit moment?

Een overzicht van de lopende en verwachte tentoonstellingen vindt u onder Nu te doen-Tentoonstellingen

Is het mogelijk entreekaarten te bestellen voordat ik naar het museum kom?

Ja, dit is mogelijk. U kunt uw kaarten online bestellen.

Is er een audiotour beschikbaar, en in welke talen?

Er is een audiotour voor de vaste collectie beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Hebreeuws, Spaans, Italiaans en Portugees.

Kan ik het museum met een groep komen bezoeken?

Het Joods Historisch Museum ontvangt graag groepen. Bent u van plan met een groep ons museum te bezoeken, dan vragen wij u om u vooraf te melden bij Sales & Evenementen. In overleg met de afdeling kan er een (dag)programma worden samengesteld.

Wat mag ik meenemen in het museum?

Grote (rol)koffers en afwijkende maten bagage worden niet toegelaten op alle locaties van het Joods Cultureel Kwartier. In het JHM kunnen kleinere tassen en paraplu’s worden achtergelaten in de daarvoor bestemde garderobe en gratis lockers. Het is niet toegestaan om zelf meegebracht eten, drinken of rookwaar in het museum te gebruiken. Voor koosjere specialiteiten kunt u terecht in het JHM Museumcafé.

Ik ben op zoek naar persinformatie en fotomateriaal, hoe kan ik daar aan komen?

De meest recente persberichten en een archief van de afgelopen jaren zijn te vinden onder Pers. Voor overige persvragen en voor aanvragen van fotomateriaal voor een artikel kunt u contact opnemen met Communicatie.

Is het toegestaan foto's te maken of te filmen in het museum?

Fotograferen mag, mits alleen voor eigen gebruik en zonder flits of statief. Mocht u als (pers)fotograaf toch graag flits en/of statief willen gebruiken, dan is dat bij uitzondering op aanvraag mogelijk. U kunt hiervoor contact opnemen met Communicatie.

Filmen is bij uitzondering op aanvraag mogelijk. U kunt hiervoor contact opnemen met Communicatie.

Ik zoek informatie over joodse kunstenaars of joodse religie, kunst en cultuur voor een werkstuk/scriptie, waar kan ik dat vinden?

Op de website is al veel informatie over de geschiedenis van joodse kunst, religie en cultuur van 1600 tot heden te vinden, met name in de onderdelen Cultuur & Geschiedenis en Collecties. Voor uitgebreidere informatie beschikt het museum tevens over een Kenniscentrum. Dit is geopend van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Is het museum toegankelijk met rolstoelen en kinderwagens?

Het museum is toegankelijk voor minder validen, echter raden wij u aan om te zorgen voor begeleiding bij uw bezoek aan het museum.

De ingang voor rolstoelen bevindt zich naast de hoofdingang, op Nieuwe Amstelstraat 3-5.

In het Joods Historisch Museum is een rolstoel te leen. U kunt deze reserveren per email of bovenstaand telefoonnummer.

Kan ik het museum bezoeken met mijn visuele beperking?

Het Joods Historisch Museum en het JHM Kindermuseum bieden speciale rondleidingen aan voor bezoekers met een visuele beperking.

Mag mijn blindengeleide hond of hulphond mee naar binnen?

Ja, uw blindengeleide hond of hulphond mag mee naar binnen in de locaties van het Joods Cultureel Kwartier.  

Hoe kan ik educatieve programma's en educatief materiaal boeken?

Voor het onderwijs heeft het Joods Historisch Museum een breed activiteitenaanbod ontwikkeld. De afdelingen Educatie en Publiekscontacten brengen een jong publiek in contact met joodse religie, kunst en cultuur. Voor het boeken van educatieve programma's en het bestellen van educatief materiaal kunt u contact opnemen met Sales & Evenementen.

Ik heb een rondleiding of arrangement geboekt, hoe kan ik hiervoor betalen?

Betalen is mogelijk met cash, pin of cultuurkaart bij de kassa van het JHM of via weborder (cultuurkaart). Indien u van de laatste mogelijkheid gebruik maakt, geeft u dan vooraf bij uw boeking de naam van de kaarthouder en het bijbehorende nummer op. Zorg ervoor dat u deze bij de hand heeft!

Ik heb een e-mailbericht van jullie ontvangen, maar zie geen afbeeldingen?

Om uw privacy te beschermen hebben email service providers, zoals Microsoft Outlook, ervoor gezorgd dat u de afbeeldingen niet direct te zien krijgt bij het openen van e-mailberichten. Er zijn twee manieren om deze toch te bekijken:

1. Bekijk het bericht online. Deze optie kunt u vinden in de eerste regel van de nieuwsbrief.

Bekijk het bericht online
Klik om te openen in een nieuw venster

2. Download de afbeeldingen. Dit is de meest gebruikte manier om afbeeldingen te bekijken. Klik hiervoor op de balk onder de onderwerpregel en kies 'Afbeeldingen downloaden'. Om voortaan alle afbeeldingen direct te zien kiest u voor de optie 'Afzender toevoegen aan de lijst met veilige afzenders'.

Download de afbeeldingen
Klik om te openen in een nieuw venster

Ik ben uitgenodigd voor een ontvangst of opening van een tentoonstelling. Hoe kan ik mijn e-tickets downloaden?

Als u bent uitgenodigd om een ontvangst of opening bij te wonen ontvangt u per e-mailbericht uw e-tickets. In dit bericht staat een link waar u op kunt klikken. U wordt vervolgens doorgeleid naar de downloadpagina. Hier kunt u uw gegevens controleren, aanpassen en bevestigen. De tickets worden vervolgens binnen 24 uur per e-mail naar u toegezonden. Let op: de tickets worden als bijlage (pdf) geleverd. Open de bijlage en print de tickets uit of laat deze op uw telefoon zien aan de kassa.

Werkt de link niet of heeft u geen e-tickets ontvangen? Neem dan contact met ons op via opening@jck.nl.

 

This site is also available in English.