Rondleidingen

Volwassenen met een visuele beperking

Speciaal voor (groepen) volwassenen met een visuele beperking heeft het Joods Cultureel Kwartier enkele rondleiders beschikbaar. Deze rondleiders zijn getraind door Bartiméus in het begeleiden van groepen met een visuele beperking.

Rondleidingen zijn mogelijk op de volgende locaties:

Joods Historisch Museum

Maak kennis met de joodse religie. In de Grote Synagoge is een geluidsopname te horen van voorzanger Izrael Eljasz Maroko uit de jaren '30. Aan de hand hiervan vertelt de rondleider over de belangrijkste dagen in de joodse kalender.

JHM Kindermuseum

Een rondleider neemt u mee naar het Kindermuseum, het huis van de joodse familie Hollander. In verschillende kamers laat de familie zien wat belangrijk is in de joodse traditie. In de woonkamer krijgt u een inleiding op de geschiedenis van de joden in Nederland en kunnen typisch joodse voorwerpen aangeraakt worden. In de keuken wordt verteld over de koosjere keuken en kunnen op aanvraag traditionele challe broodjes gebakken worden.

Portugese Synagoge

Tijdens de rondleiding in de Portugese Synagoge krijgt u uitleg over dit indrukwekkende gebedshuis, dat nog steeds in authentieke staat gebruikt wordt. U gaat de synagoge binnen en hoort meer over de Sefardische achtergronden en tradities. Ook wordt de architectuur van het gebouw behandeld.

Wandeling door joods Amsterdam

De voormalige jodenbuurt illustreert, ook vandaag nog, het veelkleurige leven van joods Amsterdam. Deze wandeling wordt vaak gecombineerd met één van de locaties van het Joods Cultureel Kwartier in een rondleiding van 1,5 uur.

Algemene informatie

Heeft u specifieke wensen met betrekking tot bijvoorbeeld de inhoud of duur van de rondleiding? Neemt u dan contact op met de Afdeling Sales & Evenementen. Wij verzorgen voor u graag een rondleiding op maat!

T +31(0)20 5 310 380

Groepsgrootte: Maximaal 18 personen
Duur: één uur of langer
Prijs: € 80 + entreekosten

Lees meer over betaling bij groepsbezoek

Boek een rondleiding of Neem contact op

This site is also available in English.