Museumcafé

Van bagels tot latkes en van perenkugel tot gefilte fisj, in ons museumcafé eet je echte Joodse gerechten.

Welkom in de Joodse keuken

Joden eten koosjer. Dat betekent kort door de bocht dat je melk niet met vlees mag mengen en dat je niet alle dieren kunt eten. Dieren met gespleten hoeven, zoals varkens, zijn niet koosjer, kip is dat wel. Dieren met gespleten hoeven die herkauwen, zoals koeien en schapen, zijn wél koosjer. Vissen met schubben, zoals zalm en makreel, zijn koosjer, maar schaal- en schelpdieren, zoals garnalen en kreeft, niet.

In ons museumcafé in het Joods Museum en het Nationaal Holocaustmuseum maak je kennis met de lekkerste Joodse gerechten. Heb je al eens perenkugel geproefd? Dit gebak van warme stoofpeertjes in zoet amandeldeeg is een échte Nederlands-Joodse klassieker. Uiteraard gebakken met nesjomme. Kom langs het museumcafé en op zondagen heb je wellicht het geluk dat de proeftafel wordt georganiseerd. Je kan dan genieten van kleine Joodse hapjes en je leert de bijzondere verhalen achter de gerechten.

Kom je langs in een groep?

Voor gezelschappen vanaf 8 personen die kennis willen maken met Joodse gerechten bieden wij verschillende arrangementen aan.

Praktische informatie

Het museumcafé is elke dag open van 10.00 - 17.00 uur.

In het museumcafé is alles melkkost (gerechten met zuivel) of parve (gerechten zonder zuivel en zonder vlees), en koosjer. De meeste ingrediënten zijn bij onze leveranciers onder rabbinaal toezicht bereid of goedgekeurd door de rabbinaten van de NIHS en de PIG. Uitzondering daarop zijn sommige zelfbereide producten en een aantal nieuwe vegan producten van de Joodse bakkerij Urban Bakers.

Het museumcafé heeft geen kasjroetcertificaat.

Voor degenen die dat op prijs stellen, is er met Onder Rabbinaal Toezicht verzegelde snacks aanwezig. Voor extra informatie kun je bij onze medewerkers terecht.

In het Joods Cultureel Kwartier kun je alleen met je pinpas en gangbare creditcards betalen.

Huur het museumcafé

Ons museumcafé is de ideale plek voor recepties, lezingen en borrels. Het is een lichte en sfeervolle ruimte die geheel naar eigen inzicht ingericht kan worden. Maak gebruik van onze projectiewand en beamer voor een professionele presentatie of zet de tafels in een restaurantopstelling voor een gezellig diner. Uiteraard verzorgen we koosjere catering voor je. 

Benieuwd of het museumcafé geschikt is voor jouw evenement?

Lees meer over zaalverhuur