Rondleidingen

Portugese Synagoge

Deze synagoge uit de 17e eeuw staat symbool voor tolerantie en vrijheid en wordt nog steeds gebruikt door de Portugees-Israëlietische Gemeente. Het interieur is nauwelijks veranderd en even indrukwekkend als meer dan drie eeuwen geleden, met zijn stenen pilaren, koperen kroonluchters, hout uit Brazilië, metershoge ramen en zand op de vloer.

Tijdens de rondleiding gaat u de synagoge binnen en krijgt u uitleg over de Sefardische achtergronden en tradities, met de ceremoniële voorwerpen en het historische meubilair die daarbij horen. In de omliggende bijgebouwen zijn onder andere bibliotheek Ets Haim en de schatkamers gevestigd. Tijdens de rondleiding kunt u de bibliotheek van buiten bekijken, maar gaat u niet naar binnen. Wel zal de rondleiding u door de Schatkamers voeren, waar de collectie van meer dan achthonderd ceremoniële objecten (boeken, zilverwerk, textiel) in wisselende presentaties worden getoond.

Lengte

60 minuten / 90 minuten / 120 minuten

Prijs

€90 per gids (excl. entreekosten)

Groepsgrootte

De mogelijkheden voor groepsbezoek zijn beperkt. Neem via onderstaand formulier contact op om te informeren naar de mogelijkheden voor jouw gezelschap.

Aanvraagformulier rondleidingen

This site is also available in English.