Kenniscentrum Hollandsche Schouwburg

Van videogetuigenissen tot digitale bronnen, in het kenniscentrum Hollandsche Schouwburg kan je jezelf verdiepen in de Holocaust in Nederland.

Open voor iedereen

Het kenniscentrum bevindt zich in de Hollandsche Schouwburg en is open voor iedereen. Je vindt hier veel informatie over de Jodenvervolging.

Hier wordt de focus gelegd op digitale bronnen. Je kan je hier verdiepen in de verhalen, objecten, video’s en foto’s die in het Nationaal Holocaustmuseum te zien zijn. Ook kan je hier meer dan 60.000 videogetuigenissen bekijken. Bijzonder is de toegang tot het volledige Visual History Archive van de USC Shoah Foundation en het Fortunoff Video Archive For Holocaust Testimonies.

Er is een kleine boekenselectie aanwezig die je ter plekke kan raadplegen. Verder kun je hier hulp krijgen bij onderzoek naar je familiegeschiedenis en het gebruik van het Digitaal Joods Monument.

Bekijk het Joods Monument

De getuigenissen zijn in dit kenniscentrum niet met open geluid te beluisteren. Wil je liever samen of zonder een koptelefoon een getuigenis bekijken? Dan kan je hiervoor terecht in de speciale videoruimte in het Kenniscentrum Joods Museum.

Maak een afspraak

Het kenniscentrum is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 - 17.00 uur. 

Wil je gebruik maken van onze digitale bronnen? Maak dan van tevoren per mail een afspraak.

Maak een afspraak

Meer informatie

Charlotte Faber-Feenstra

Kenniscentrum

020 531 03 80