Voorwaarden zaalverhuur

Door een ruimte te reserveren ga je akkoord met onze voorwaarden. Lees ze daarom goed door.

Voorwaarden

 • Reserveer tenminste 3 weken van tevoren.
 • Je kunt een optie van 2 weken op een van onze ruimtes nemen. Je ontvangt een vrijblijvende offerte die we met je bespreken en waar nodig aanpassen. Zonder tegenbericht verandert de vrijblijvende offerte na 2 weken automatisch in een bevestiging. Als je de bevestiging binnen de aangegeven periode getekend retourneert, reserveren we de ruimte definitief voor je.
 • Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging.
 • Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW.
 • We vragen een betaling van 100% van het totaalbedrag van het evenement, gebaseerd op je getekende bevestiging. Deze betaling dient uiterlijk 30 dagen voor aanvang van het evenement bij ons binnen te zijn.
 • Eten en drinken wordt afgerekend op basis van het aantal personen dat 7 dagen voor het evenement schriftelijk wordt doorgegeven. Je kunt dit aantal tot 5 werkdagen voor het evenement aanpassen met een marge van 10%.

Annuleren is uiteraard mogelijk, maar doe dit op tijd. Annuleer je 4 tot 7 werkdagen voorafgaand aan je evenement, dan brengen we 50% van de totale huurprijs in rekening. Annuleer je 0 tot 3 werkdagen voor je evenement, dan wordt het totale bedrag in rekening gebracht.

We hebben een koosjere keuken en verzorgen graag kosher style catering voor je.

 • Je kunt ook zelf je catering organiseren. Let er wel op dat dit altijd koosjere of kosher style catering moet zijn. We brengen hier een toeslag van 15% op de cateringkosten voor in rekening.
 • Een externe cateraar kan gebruik maken van onze keuken, maar hierin worden strikte gebruiksvoorschriften gehanteerd. Zo kun je bijvoorbeeld niet frituren en geen gebruik maken van open vuur. Bij overtredingen worden een huurtoeslag van 100% en eventuele schadekosten in rekening gebracht. Stem de keukenactiviteiten altijd vooraf met ons af.
 • In de Portugese Synagoge gelden andere regels dan in onze overige gebouwen. Hier is uitsluitend koosjere catering Onder Rabbinaal Toezicht (ORT) toegestaan. We verzorgen deze catering niet zelf, maar huren hier een koosjere cateraar voor in. Vanuit de Portugees - Israëlitische gemeente is hier verplicht een sjoumer (toezichthouder) à € 45,00 per uur aanwezig. De kosten van het gebruik van de keuken van de Portugees - Israëlitische gemeente zijn € 500,00 per evenement. Wil je hier gebruik van maken, neem dan contact op via service@jck.nl. We denken graag met je mee.
 • Eten en drinken wordt afgerekend op basis van het aantal personen dat 7 dagen voor het evenement schriftelijk wordt doorgegeven. Je kunt dit aantal tot 5 werkdagen voor het evenement aanpassen met een marge van 10%.
 • Houd ons op de hoogte van je voorbereidingen, zodat we al vroeg aan kunnen geven wat er wel en niet mogelijk is in de ruimtes.
 • Stuur ons minimaal 7 dagen voor je evenement het definitieve draaiboek. Na deze termijn kunnen we niet meer garanderen dat we al je wensen kunnen realiseren.
 • Stuur ons ook de uitnodiging/bevestiging die je aan je gasten verstuurt.
 • Bespreek het aanleveren/ophalen van materialen en het arriveren van extern personeel altijd vooraf. We maken hier samen afspraken over die we strikt naleven.
 • Laden/lossen kan eventueel voor de deur, maar dit kunnen we alleen regelen als we vooraf op de hoogte zijn.

We hebben helaas geen parkeerplaatsen voor gasten en/of leveranciers.

Er zijn drie parkeergarages in de omgeving van het Joods Cultureel Kwartier: Markenhoven, ParkKing Waterlooplein en Stadhuis/Muziektheater.

 • (Live) muziek is mogelijk. Stem het afspelen en soundchecken vooraf altijd met ons af. We hanteren een geluidsvolume van maximaal 80 decibel.
 • Stem het op- en inhangen van apparatuur dient altijd vooraf met ons af.

Na afloop lever je de ruimte(s) veegschoon op. Neem afval zoveel mogelijk mee. Verwacht je veel afval? Laat het ons weten, dan huren we een extra afvalcontainer. Dit doen we ook als er na afloop veel afval achtergebleven is. De kosten hiervoor berekenen we door.

Tijdens je evenement is er beveiliging van het Joods Cultureel Kwartier aanwezig. Zij hebben te allen tijde de eindverantwoordelijkheid m.b.t. het al dan niet toestaan van materialen en activiteiten.

Wil je een ruimte reserveren?

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.