Toegankelijk voor iedereen

Het Joods Cultureel Kwartier is open voor iedereen. We doen er alles aan om ons museum voor alle bezoekers toegankelijk te maken. Hier vind je onze openingstijden, activiteiten en alles wat je nodig hebt voor een fijn bezoek.

Programma voor blinde en slechtziende bezoekers

In het kader van de tentoonstelling Beroofd nodigen we blinde en slechtziende bezoekers uit voor een speciale rondleiding over roofkunst in de vaste collectie van het Joods Museum. Aan de hand van een aantal Joodse gebruiksvoorwerpen maak je via verschillende zintuigen kennis met het Joodse leven, thuis en in de synagoge. Ook wordt er aandacht besteed aan wat er met Joodse gebruiksvoorwerpen in de Tweede Wereldoorlog is gebeurd.

Data
Rondleidingen zijn op zondag 30 juni, donderdag 29 augustus en zondag 6 oktober.

Duur
1,5 uur

Aanvang
14.00 uur
We verzamelen een kwartier voor aanvang bij de kassa van het Joods Museum (Nieuwe Amstelstraat 1)

Goed om te weten
Er zijn bij ieder rondleiding maximaal 10 personen aanwezig. Hulphonden zijn welkom!

Toegang
De rondleiding is gratis, maar een museumticket is vereist. Een begeleider mag gratis mee. Reserveer wel voor deze persoon en boek een gratis museumticket. Koop een ticket via één van de pagina's hieronder.

Privérondleidingen

Het is ook mogelijk een privérondleiding te boeken! Dit kost € 100,00 exclusief entreetickets. Er kunnen maximaal 8 personen aanwezig zijn. Vraag van te voren een rondleiding aan.

Rondleiding in Nederlandse Gebarentaal

Het Joods Cultureel Kwartier biedt in Beroofd rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal (NGT) aan. Beroofd bestaat uit twee delen: een deel in het Nationaal Holocaustmuseum en een deel in het Joods Museum. De rondleiding doet deze allebei aan. We starten in de tentoonstelling Beroofd in het Nationaal Holocaustmuseum en gaan via het Monument voor Joodse dove oorlogsslachtoffers naar de tentoonstelling in het Joods Museum. Het is ongeveer 12 minuten lopen tussen deze locaties.

Data
Rondleidingen zijn op vrijdag 21 juni, zondag 25 augustus en zondag 20 oktober.

Duur
2 uur

Aanvang
10.30 uur
We verzamelen een kwartier voor aanvang bij de kassa van het Nationaal Holocaustmuseum (Plantage Middenlaan 27)

Goed om te weten
Er zijn bij ieder rondleiding maximaal 8 personen aanwezig.

Toegang
De rondleiding is gratis, maar een museumticket is vereist. Koop een ticket via één van de pagina's hieronder.

Prikkelarme avondopenstelling

Een museumbezoek kan soms voor (te) veel prikkels zorgen. Bij de tentoonstelling Beroofd organiseren we daarom een prikkelarme avondopstelling. Tijdens deze avond in het Nationaal Holocaustmuseum kun je de tentoonstelling én de vaste museumpresentatie bezoeken.

De openstelling is na de reguliere openingstijden en er zijn er minder bezoekers, de helft van de reguliere capaciteit. We zorgen voor gedimde lichten in de ontvangstruimtes en zo min mogelijk open geluid. Heb je nog vragen? Stuur ons een mail

Datum
11 juli

Openingstijd
17.30 - 20.00 uur.

Toegang
Je kunt hier een museumticket met een tijdslot boeken. Door met tijdsloten te werken proberen we de bezoekers zo goed mogelijk over de avond te verdelen.

Veelgestelde vragen

Ja. In het Joods Museum en Joods Museum junior organiseren we rondleidingen gericht op mensen met een visuele beperking. In het Joods Museum junior kun je alle objecten aanraken. Daarnaast zijn op alle locaties gratis audiotours te vinden.

Ja. Hulphonden zijn toegestaan. Overige huisdieren niet.

Ja, dat kan. Je begeleider krijgt van ons een gratis toegangsbewijs.

Kunnen we helpen?