Tentoonstelling

R.B. Kitaj. Unpacking My Library: Unieke tentoonstelling in het prentenkabinet

20 maart t/m 12 juli 2015

De oorspronkelijk in Ohio (VS) geboren Ron Brooks Kitaj (1932-2007) was een van de belangrijkste kunstenaars van de Londense kunstscene vanaf de jaren zestig van de twintigste eeuw.Kitaj

Kitaj was fervent lezer en boekenverzamelaar en zijn kleurige en soms provocatieve schilderijen bevatten vele wereldse, filosofische en literaire verwijzingen. Zijn joodse identiteit speelde een belangrijke rol in zijn leven en werk. Unpacking My Library is een tentoonstelling die inkijk biedt in Kitajs eigenzinnige, joodse en bibliofiele belevingswereld aan de hand van een aantal schilderijen uit internationale collecties en een serie bijzondere zeefdrukken van boekomslagen die hij in 1969 en 1970 maakte met meesterdrukker Chris Prater onder de titel In Our Time: Covers for a Small Library After the Life for the Most Part.

De serie weerspiegelt onder meer de humor en ironie waarmee Kitaj de rol van spiritualiteit en moraal  in de moderne tijd aan de kaak stelde. De expositie zal te zien zijn in het Prentenkabinet.

Lees hier het artikel uit het JHM Magazine voor meer informatie over Kitaj en de tentoonstelling.

This site is also available in English.