The Institute of Ongoing Things

29 september 2018 tot en met 24 februari 2019

Tot en met 24 februari 2019 is in het Joods Historisch Museum een tentoonstelling te zien van kunstenaar Uri Katzenstein. Katzenstein, die op 24 augustus jl. plotseling overleed in zijn woonplaats Tel Aviv, maakte de installatie The Institute of Ongoing Things speciaal voor het Joods Historisch Museum.

Klik hier om het tentoongestelde werk te bekijken.

The Institute of Ongoing Things

The Institute of Ongoing Things gaat onder andere over gender, hypocrisie en sciencefiction, en is een verwerking van persoonlijke en nationale trauma’s. Katzenstein, die met zijn werk toonaangevend was in Israël, creëerde voor het museum een installatie die een oneindige visuele bibliotheek verbeeldt. Deze bevat videowerken, die rituelen in een futuristische wereld laten zien, en sculpturen met een verzonnen identiteit naar het evenbeeld van de kunstenaar. Daarnaast worden ook autobiografische objecten en culturele iconen tentoongesteld. Samen met geluid en beweging van door de kunstenaar gebouwde machines, ontstaat een meervoudig zintuiglijke ervaring.

Laatste interview

Hetty Berg, hoofd conservator bij het Joods Cultureel Kwartier sprak de kunstenaar in zijn studio, vlak voor zijn overlijden.

Gastconservator: Ronit Eden

Podcast

De derde aflevering van de podcast van het Joods Cultureel Kwartier gaat over deze tentoonstelling. Klik hier om naar deze podcast te luisteren.

Locatie

Deze tentoonstelling is te zien in het Joods Historisch Museum (JHM), Nieuwe Amstelstraat 1, 1011PL, Amsterdam. Het JHM is gevestigd in het eeuwenoude voormalige synagogencomplex van de Asjkenazisch-joodse gemeente.

Toegang

Met uw toegangsbewijs kunt u alle tentoonstellingen van alle locaties van het Joods Cultureel Kwartier binnen één maand bezoeken. Tevens heeft u gratis toegang tot alle evenementen (tenzij anders aangegeven). Museumkaarthouders hoeven geen entreebewijs aan te schaffen.

Koop uw ticket

Rondleiding

U kunt op elk gewenst moment een rondleiding door deze tentoonstelling aanvragen. Onze kundige gidsen nemen u mee, geven tekst en uitleg en gaan in op uw specifieke interesses en vragen. Een rondleiding van één uur kost € 80,00 (excl. entreekaarten) en uw groep mag uit hooguit 15 personen bestaan.

Boek een rondleiding

Mede mogelijk gemaakt door

BankGiro Loterij - Mondriaan Fonds - Edli Foundation - Moos Cohen Fonds - SALOMON DE JONG Stichting - J.D. Meijer Fonds - Tim Uppelschoten Fonds - Hans Ham Fonds - Stichting Maatschappij tot Nut der Israëlieten in Nederland - Stichting Vrienden van het Joods Historisch Museum

This site is also available in English.