Eli Content

Droombos

28 november 2019 - 30 mei 2021

Eli Content (1943) maakte voor de zolder van het Kindermuseum een Droombos vol gekke en clowneske figuren. Een bos waar geheimzinnige geluiden klinken en waar bomen, dieren en mensen zo verbonden zijn dat je bijna niet ziet waar de een ophoudt en de ander begint. 

Eli Content liet zich voor dit Droombos inspireren door de grote wandschilderingen die Marc Chagall maakte voor het Joods Theater in Moskou. Waar Chagall de figuren schilderde, maakte Content zijn figuren van karton en beschilderde ze daarna. 

figuren

In de wondere scheppingswereld van Eli Content gaat je fantasie vanzelf stromen en dat is precies de bedoeling. Kinderen kunnen in het atelier droomfiguren van afvalkarton maken en deze in het Droombos ophangen. Voor wie liever schrijft is er een schrijfplek om een droom aan het bos toe te vertrouwen.
Voor Eli is het Droombos een ode aan Chagall. Voor het Kindermuseum is het een ode aan Eli Content en daarmee aan de kunst van het maken.

Kwetsbaar
Het Droombos is een installatie gemaakt van karton en dus kwetsbaar. Bezoekers wordt gevraagd hier rekening mee te houden. Het Droombos is daarom niet toegankelijk voor groepen.

Eli atelier
Eli Content in zijn atelier, 2019. 

''Hoe ontstaan de dingen? Alles begint in je hersens, de beweging van je hand, het knipperen van je ogen. Ik hoef alleen maar karton te pakken en te beginnen.'' - Eli Content, 2019

Droombosagenda

Atelier 
Kinderen kunnen elke dag in het atelier van het Kindermuseum droomfiguren maken voor het Droombos

Werkplaats 
In de zomervakantie elke dinsdag en donderdag tussen 11.00 en 16.00 uur, kun je onder begeleiding van een atelierdocent droomfiguren maken. Je werkt dan niet alleen met afvalkarton maar ook met verf en sjablonen.

karton en verf

Droombosconcerten
Prijswinnaars van het Prinses Christina Concours geven op een aantal zondagen concerten in het Droombos. Bekijk de evenementen voor meer informatie!

Joodse feestdagen
Gedurende het jaar zijn er speciale ateliers en evenementen rond de joodse feestdagen. 

Benieuwd naar meer info over het Droombos? Lees dan nu het interview met Batya Wolff, Senior medewerker Educatie en Tentoonstellingsprojecten, over Droombos via deze link.

Locatie

Deze tentoonstelling is te zien in het Kindermuseum (JHM), Nieuwe Amstelstraat 1, 1011PL, Amsterdam. Het JHM is gevestigd in het eeuwenoude voormalige synagogencomplex van de Asjkenazisch-joodse gemeente.

TOEGANG

Met een toegangsbewijs kunt je alle tentoonstellingen van alle locaties van het Joods Cultureel Kwartier bezoeken. Tevens heeft u gratis toegang tot alle evenementen (tenzij anders aangegeven). Museumkaarthouders hoeven geen entreebewijs aan te schaffen. 

KOOP UW TICKET  
 

This site is also available in English.