Met de Cultuur Ferry naar het Joods Cultureel Kwartier

Nieuws

Nieuw: Cultuur Ferry, een nieuwe manier om Amsterdam te verkennen, een hop-on hop-off ervaring over het water en langs diverse culturele hoogtepunten van de stad. De vaart, een samenwerking tussen culturele instellingen, waaronder het Joods Cultureel Kwartier, Museum Rembrandthuis, NEMO Science Museum, ARTIS en andere partners, start vanaf Amsterdam Centraal Station. Een authentiek schip van Rederij Mokumboot neemt bezoekers mee naar zowel bekende als minder bekende culturele attracties in de stad, voornamelijk gelegen in de Plantagebuurt en het Oosterdok.

De Cultuur Ferry is een ervaring, waarbij bezoekers op originele wijze kunnen genieten van meer dan dertig culturele hotspots in de omgeving. Met aanlegsteigers op korte loopafstand van de instellingen, kunnen bezoekers eenvoudig op- en afstappen om musea zoals het Nationaal Holocaustmuseum, het Grachtenmuseum en Foam te verkennen. De vaart duurt in totaal 1 uur en 40 minuten en elke 35 minuten vertrekt een historische sloep vanaf Station Amsterdam Centraal. De museumgidsen aan boord vertellen de rijke geschiedenis van de stad en de instellingen langs de route. Bezoekers kunnen zelf kiezen wanneer zij op- en afstappen en welke musea zij bezoeken. De Cultuur Ferry is geschikt voor alle leeftijden.

Duurzaam vervoer

Met de Cultuur Ferry kunnen bezoekers de stad op een ontspannen manier verkennen, als een alternatief voor het gebruik van het openbaar vervoer of de auto. Michael Huijser, voorzitter bestuur Cultuur Ferry benadrukt het belang van duurzaam vervoer en de rijke ervaring die de Cultuur Ferry biedt: 'De hop-on hop-off verbinding is door musea en voor museumbezoek ontwikkeld. Aan boord van de Cultuur Ferry worden nieuwe verhalen en gebieden aantrekkelijk gemaakt. Ook worden gebieden als de Plantagebuurt en het Oosterdok ontsloten wat bijdraagt aan de ontwikkeling van deze gebieden en wordt het bezoek in Amsterdam breder verspreidt. Bezoekers kunnen genieten van historische en culturele ontdekkingen in deze gebieden, met een hoge concentratie van culturele plekken binnen handbereik. Water speelt een belangrijke rol binnen het cultureel erfgoed van Amsterdam, dus heel erg mooi dat bezoekers nu cultuur vanaf het water kunnen gaan ervaren.'

Tickets

De Cultuur Ferry vaart van april tot oktober op donderdag t/m zondag tussen 9.30 en 17.30 uur. Tickets kosten € 28,00 per volwassene, inclusief de museumgids aan boord. Met een kaartje kunnen bezoekers gedurende 24 uur onbeperkt op- en afstappen. Om op de hoogte te blijven van de locatie van de boot, kunnen bezoekers de Cultuur Ferry app downloaden. Kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis mee en oudere kinderen tegen een gereduceerd tarief. Mensen met een VriendenLoterij VIP kaart krijgen korting en mensen met een Amsterdam City Card kunnen gratis opstappen. Tickets voor de vaart zijn verkrijgbaar via de website van Cultuur Ferry.