Vergeet je naam

Tentoonstelling
tot 7 juli

Vergeet je naam is een presentatie van vijf animaties. Overlevenden vertellen daarin de verhalen van toen zij als kinderen zaten ondergedoken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hun geïllustreerde verhalen zijn tot en met 7 juli te zien in het Kunstkabinet.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog doken in Nederland ongeveer 28.000 Joden onder om aan vervolging te ontkomen. Onder hen waren veel kinderen. Bijna al deze kinderen kregen te horen dat ze hun naam moesten vergeten. Hoe was het om je eigen naam niet meer te horen? Waar moest je naartoe? Wie kon je vertrouwen? Wat deed je als je bang was

Documentairemaker Marcel Prins stelde deze vragen aan mensen die als kind onderdoken en zo de Sjoa (Holocaust) overleefden. In deze presentatie komen vijf van hen aan het woord. Marcel van der Drift illustreerde hun verhalen.

Marcel Prins’ documentaire Vergeet je naam wordt tijdens de looptijd van deze presentatie iedere maand in het auditorium in het Joods Museum getoond. Kijk op onze agenda voor de actuele data.

Op Vergeetjenaam.nl vind je meer verhalen en informatie.

Mogelijk gemaakt door