Sarah Bernhardt. De Kunst van het Grote Drama

Archief
tot 16 september

​Tentoonstelling over de eerste internationale superster. Hierin staat het leven en werk centraal van deze beroemde Franse actrice. 'De goddelijke Sarah' ontpopte zich in de loop van haar carrière tot de belangrijkste tragédienne van haar tijd. Haar naam werd synoniem voor acteren en spreekt nog steeds overal ter wereld tot de verbeelding.

Ruim honderdvijftig spectaculaire voorwerpen brengen haar leven, roem en acteerstijl in beeld, maar ook de mode, smaak en politiek in het 'fin de siècle'. Naast schilderijen, foto's, kostuums en bekende Jugendstilaffiches van Alphonse Mucha bevat de expositie persoonlijke bezittingen, een opname van haar stem en een keuze uit de films waarin ze speelde.

Sarah Bernhardt: de Kunst van het Grote Drama is gebaseerd op een tentoonstelling die The Jewish Museum New York vorig jaar organiseerde en kwam tot stand met de speciale medewerking van de Bibliothèque nationale de France.

De tentoonstelling werd op donderdag 14 juni jl. geopend door Kester Freriks (schrijver en theaterrecensent van NRC Handelsblad). Klik hier voor zijn openingstoespraak.

Deze tentoonstelling is niet langer te bezoeken.
Bekijk de agenda voor actuele tentoonstellingen en activiteiten.