Ruben en de ark van Noach

Archief
tot 30 september

Wie kent niet het verhaal van de zondvloed en de ark van Noach? Op de zolder van het Joods Museum junior komt deze beroemde vertelling ‘tot leven’!

Zondvloedverhalen komen voor in talloze culturen. Het verhaal over de ark van Noach, zoals het is opgeschreven in de Tora, het eerste deel van de Hebreeuwse bijbel, is bij velen bekend. Dick Bruna schreef en tekende zijn geheel eigen versie: Ruben en de ark van Noach.

Het Joods Museum junior presenteert, in samenwerking met Mercis, de uitgever en eigenaar van het werk van Dick Bruna, een jaar lang een bijzonder klank- en lichtspel dat gebaseerd is op Bruna’s boek. Kors de Waard (Potztausend) animeerde het verhaal, acteur Pierre Bokma vertelt.

In deze voorstelling met animatie, licht en geluid zie je dat het in de wereld niet zo goed gaat. Mensen maken ruzie met elkaar. God is het zat en laat een zondvloed over de aarde komen. Maar eerst moet Noach een ark bouwen zodat dieren en mensen, van elke soort twee, gered kunnen worden. Je ziet hoe Ruben de rups, zijn vriendinnetje en de andere dieren twee aan twee de boot opgaan die Noach heeft gebouwd. Na de vloed kunnen ze opnieuw beginnen in de hoop dat ze beter met elkaar en de wereld omgaan.

Ook nu maken mensen ruzie. En of ze goed omgaan met de aarde? In het Joods Museum junior wordt uitgelegd wat de Gulden Regel is. Die gaat over hoe je met elkaar om kunt gaan zonder ruzie te maken. Wat jij niet wilt dat jou geschiedt, doe dat ook een ander niet!

De voorstelling is voor alle leeftijden.

Het gelijknamige boek is te koop in de Museumshop.

Deze tentoonstelling is niet langer te bezoeken.
Bekijk de agenda voor actuele tentoonstellingen en activiteiten.