Historische foto's Waterlooplein

Archief
tot 1 oktober

Van 26 juli tot en met 1 oktober 2006 werden in de galerijen van de Academie van Bouwkunst in Amsterdam historische foto's getoond van het Waterlooplein en omgeving. De foto's waren afkomstig uit de collectie van het Joods Museum. Vorig jaar werd deze fotopresentatie ook op deze plek georganiseerd, toen in aanvulling op de Joods Museum-tentoonstelling O, Waterlooplein... De oude Amsterdamse Jodenbuurt. Er zijn onder andere foto's te zien van Wolfgang Suschitzky en Philip Mechanicus.

Suschitzky (1912), een Joodse fotograaf uit Wenen, woonde halverwege de jaren dertig in Amsterdam en legde als freelance fotograaf voor een uitgeverij van prentbriefkaarten de stad vast. Kunstfotograaf en schrijver-columnist Mechanicus (1936-2005) fotografeerde in de tweede helft van de jaren vijftig het Waterlooplein en omgeving, de plek waar hij werd geboren en opgroeide.

De tentoonstelling is elke dag van 11.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken. Gedurende de expositie bevindt zich op de binnenplaats van de Academie van Bouwkunst het museumcafé van het Joods Museum met terras. De ingang bevindt zich in de Nieuwe Amstelstraat tegenover het Joods Museum.

Deze tentoonstelling is niet langer te bezoeken.
Bekijk de agenda voor actuele tentoonstellingen en activiteiten.