Menu
Online

De podcast van het Joods Cultureel Kwartier

De tweede aflevering staat nu online

Via de podcast van het Joods Cultureel Kwartier kun je kennis maken met de joodse cultuur en geschiedenis. De afleveringen zijn te beluisteren als aanvulling of voorbereiding op je bezoek, bijvoorbeeld aan een van onze tentoonstellingen of evenementen.

Aflevering 2

Wat is een typische Chim-foto? Conservator Bernadette van Woerkom vertelt waar Chim (1911-1956) zijn camera op richtte in zijn korte carrière als fotojournalist en grondlegger van het fotobureau Magnum. Van het vooroorlogse Parijs, de Spaanse Burgeroorlog en de wederopbouw van Europa na de Tweede Wereldoorlog tot de beginjaren van de staat Israël en zijn reportage van de Suezcrisis, waarin hij zelf om het leven zou komen.

Aflevering 1

De eerste podcast van het Joods Cultureel Kwartier gaat over de tentoonstelling Joden en het Huis van Oranje. Conservator Julie-Marthe Cohen vertelt over de warme banden tussen de Nederlandse joden en de Oranjes, maar ook over een ‘Oranjemythe’ waar sprake van was. Julie-Marthe is kritisch over Wilhelmina’s optreden tijdens de Tweede Wereldoorlog, al vertelt ze speciaal voor de podcast ook een persoonlijk verhaal waaruit Wilhelmina’s betrokkenheid blijkt.

Vul de enquête in

De podcast is ook te vinden in alle gebruikelijke podcast-apps, zoals Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify.

This site is also available in English.