Online | Opening Fred Stein. Dresden, Parijs, New York

donderdag 8 juli 18.00-18:30

Voor het eerst in Nederland te zien: Fred Stein, onbekende fotograaf van wereldberoemde foto’s. Het Joods Historisch Museum presenteert deze zomer een grote overzichtstentoonstelling van de Duits-Amerikaanse fotograaf Fred Stein (1909-1967). Hoewel enkele van zijn portretten wereldberoemd zijn, raakte de fotograaf zelf na zijn dood in de vergetelheid. In de tentoonstelling Fred Stein. Dresden, Parijs, New York. Fotograaf in ballingschap zijn nu voor het eerst in Nederland bijna tweehonderd van zijn foto’s te zien.   

Graag nodigen we je uit voor de opening van deze tentoonstelling op 8 juli 2021. Vanwege de coronamaatregelen vindt de opening nog online plaats. De opening begint om 18.00 uur en is live te volgen via deze pagina en de Facebookpagina van het Joods Cultureel Kwartier. De online opening wordt geleid door moderator Shula Tas.

Tijdens de opening spreken we met conservator Bernadette van Woerkom, gastconservator Rixt Bosma en een bijzondere gast, Peter Stein, zoon van de fotograaf en beheerder van het Fred Stein Archive. 

Lees meer over de tentoonstelling op Fred Stein. Dresden, Parijs, New York. Fotograaf in ballingschap.

Ben je niet in de gelegenheid het evenement live te volgen, dan kun je de registratie op een later tijdstip bekijken via de Facebookpagina van het Joods Cultureel Kwartier. Fred Stein. Dresden, Parijs, New York is te zien in het Joods Historisch Museum van 9 juli 2021 tot en met 7 november 2021. 

Via jck.nl/tickets kun je een time slot reserveren voor een veilig en rustig bezoek! 

This site is also available in English.