Tentoonstelling

Uit de virtuele vitrine

15 november 2001 t/m 17 februari 2002

De tentoonstelling is samengesteld door bezoekers van de website van het Joods Historisch Museum. Zij kozen uit de virtuele vitrine op www.jhm.nl hun favoriete object(en) en voorzagen deze van een persoonlijke motivatie. Deze teksten liepen zeer uiteen: van een korte zakelijke uiting tot een uitvoerig persoonlijk verhaal. Een gevarieerde selectie werd van 15 november 2001 tot en met 17 februari 2002 in de Nieuwe Synagoge van het Joods Historisch Museum gepresenteerd.

Het Joods Historisch Museum is een van de weinige musea in Nederland die zijn gehele collectie op internet heeft staan. Slechts een klein deel van de collectie is in het museum zelf tentoongesteld. Meer dan negentig procent van de ruim 10.000 voorwerpen is zelden te zien omdat ze in depot staan. Het Joods Historisch Museum geeft er met de internet-tentoonstelling meer bekendheid aan dat bezoekers van museum en website thuis, vanachter een computer, alle voorwerpen uit de museumcollectie kunnen bekijken.

De tentoonstelling De virtuele vitrine is tot en met 17 februari 2002 in het Joods Historisch Museum te bezoeken. Tegelijkertijd zijn op de website alle gekozen objecten van alle deelnemers te bewonderen.

Dit project is mogelijk gemaakt met financiële steun van de Stichting Levi Lassen.

In Trouw verscheen een artikel over dit project

This site is also available in English.