Doorlopend te zien...

Permanente tentoonstelling: Kindermuseum

...en te doen

Kom langs in het Kindermuseum! Hier ga je op bezoek bij de joodse familie Hollander. In elke kamer van hun huis is iets leuks te doen. Zo kun je in de keuken challes (gevlochten brood) bakken, in de studeerkamer leer je je naam in het Hebreeuws schrijven en in de muziekkamer kun je je uitleven op allerlei muziekinstrumenten. Max de Matze, de vrolijke gids van het Kindermuseum, leidt je rond in alle kamers. 
Lees hier meer over wat er allemaal te zien en te doen is.

Het Kindermuseum is er voor alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar, maar uiteraard is iedereen welkom. Spelenderwijs krijgen kinderen een beeld van de veelzijdigheid van het joodse leven en zullen ze merken dat er naast verschillen ook overeenkomsten zijn met hun eigen leefwijze en tradities.

Daarnaast worden er wekelijks allerlei activiteiten in het Kindermuseum georganiseerd. Deze vind je bij de 'evenementen'.

Twijfel je of een schilderworkshop of de permanente tentoonstelling van het Kindermuseum iets voor jouw kind(eren) is? Lees dan eens de review van Loua (6 jaar) via Kunstfanaatjes.

Het Kindermuseum is een museum speciaal voor kinderen dat zich bevindt in het Joods Historisch Museum. Het maakt onderdeel uit van het Joods Cultureel Kwartier.

This site is also available in English.