Kleine tentoonstelling

Mensch sein

27 juli t/m 8 januari 2017

Jenny Wesly (Maastricht, 1948) groeide op in een warm, traditioneel joods gezin waar de oorlog diepe sporen had achtergelaten en waar vermoorde familieleden in hun afwezigheid sterk aanwezig waren. Als reactie op deze zwaarte ontstond bij de fotografe een innerlijke gedrevenheid om de veelkleurigheid en kracht van het opbloeiende joodse leven in al zijn diversiteit weer te geven. Haar focus op mensen resulteerde in beelden die intensiteit, betrokkenheid en overgave laten zien.

Portret van een jongen tijdens de opening van het Leids studentenhuis, 6 mei 1984
Portret van een jongen tijdens de opening van het Leids studentenhuis, 6 mei 1984


Wesly schonk in 2016 een groot deel van haar foto- en negatievenarchief aan het Joods Historisch Museum. Een drietal projecten uit dat archief wordt in het Kunstkabinet gepresenteerd onder de titel Mensch sein, waarmee de fotografe zichzelf en de bezoeker vraagt wat het betekent om een (joods) mens te zijn.

Locatie

Deze tentoonstelling is te zien in het Joods Historisch Museum

Toegang

Met uw toegangsbewijs kunt u alle tentoonstellingen van alle locaties van het Joods Cultureel Kwartier bezoeken. Tevens heeft u gratis toegang tot alle evenementen (tenzij anders aangegeven). Museumkaarthouders hoeven geen entreebewijs aan te schaffen. 

Koop uw ticket


Rondleiding

U kunt op elk gewenst moment een rondleiding door deze tentoonstelling aanvragen. Onze kundige gidsen nemen u mee, geven tekst en uitleg en gaan in op uw specifieke interesses en vragen. Een rondleiding van één uur kost € 80,00 (excl. entreekaarten) en uw groep mag uit hooguit 18 personen bestaan.

Boek een rondleiding of neem contact op

This site is also available in English.