Presentatie in het Kunstkabinet

Leo Schatz (1918-2014)

7 september 2018 tot 6 januari 2019

Vanaf vrijdag 7 september 2018 tot begin januari 2019 brengt het Joods Historisch Museum een kleine hommage aan de kunstschilder Leo Schatz die honderd jaar geleden werd geboren. Uit verschillende periodes van zijn leven is in het Kunstkabinet werk te zien dat deel uitmaakt van onze eigen collectie. 

Bij Schatz stond de kleur altijd centraal: Voor mij moet de kleur en kleurspanning mijn emotie benaderen. Als een kleur expressief is, een uitdrukking van mijn gevoelens en bedoelingen, ben ik geslaagd.

Het leven van deze melancholieke optimist – zo omschreef hij zichzelf – wordt daarnaast getoond in de documentaire “Schatz” van Rudolf van den Berg

In het Kunstkabinet is tevens een reportage te zien over Schatz, welke in 2008 werd uitgezonden door de Joodse Omroep. Schatz, Rudolf van den Berg (regie), Interakt, 2007, Joodse Omroep, 2008 ca. 52 min. 

Galerie Laimböck in Langbroek wijdt tevens een expositie aan Leo Schatz, die t/m 30 september 2018 te zien is.

Locatie

Deze tentoonstelling is te zien in het Joods Historisch Museum (JHM), Nieuwe Amstelstraat 1, 1011PL, Amsterdam. Het JHM is gevestigd in het eeuwenoude voormalige synagogencomplex van de Asjkenazisch-joodse gemeente.

TOEGANG

Met uw toegangsbewijs kunt u alle tentoonstellingen van alle locaties van het Joods Cultureel Kwartier bezoeken. Tevens heeft u gratis toegang tot alle evenementen (tenzij anders aangegeven). Museumkaarthouders hoeven geen entreebewijs aan te schaffen. 

KOOP UW TICKET

RONDLEIDING

U kunt op elk gewenst moment een rondleiding door deze tentoonstelling aanvragen. Onze kundige gidsen nemen u mee, geven tekst en uitleg en gaan in op uw specifieke interesses en vragen. Een rondleiding van één uur kost € 80,00 (excl. entreekaarten) en uw groep mag uit hooguit 15 personen bestaan.

BOEK EEN RONDLEIDING 

This site is also available in English.