Tentoonstelling

Karim Rashid, Arne Jacobsen, Feek: designpresentaties in het JHM

23 september t/m 2 oktober 2005

Van 23 september tot en met 2 oktober 2005 waren er verschillende werken te zien van toonaangevende ontwerpers van dat moment. De presentaties maken deel uit van Inside Design Amsterdam, een ontwerpmanifestatie georganiseerd door ELLE Wonen en ontwerper Jacob de Baan. Op meer dan honderd locaties presenteren 150 ontwerpers en (meubel)merken hun werk.

Karim Rashid, een van de meest toonaangevende ontwerpers van dit moment, ontwierp Menorahmorph, een chanoekia (negenarmige kandelaar voor Chanoeka, het joodse lichtfeest) ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van The Jewish Museum in New York in 2004. Deze opvallende 21ste-eeuwse kandelaar in blobvorm is vervaardigd van hittebestendige siliconen in opvallende kleuren (blauw, groen, roze). Menorahmorph wordt getoond in de Nieuwe Synagoge van het JHM, samen met de eetkamerstoelen Fly en Infinity, de barkruk Koho, de fauteuil Kite en de driezitter Orikami, ontwerpen uit de Karim Rashid collectie van Label. Menorahmorph is te koop in de museumshop voor € 45. Tijdens Inside Design Amsterdam geldt de speciale prijs van € 40.

Feek (Frederik van Heereveld & Eltjo Klomp) presenteert Orca, organische, simpele, massief gevormde zitelementen in de Sjoelgass van het JHM.

Fritz Hansen toont in museumcafe Kokadorus Series 7, beter bekend als de vlinder, de wereldberoemde stoel uit 1955 van de Deens-joodse ontwerper Arne Jacobsen. De vlinderstoel is tijdens de presentatie te koop in de museumshop! Voor € 150 heeft u al een echte vlinderstoel in prachtige kleuren (oude, maar prachtige serie kleuren).

 

This site is also available in English.