Tentoonstelling

Geen strip van te maken?

6 maart t/m 21 oktober 2007

Van 6 maart tot en met  21 oktober 2007 was in de Hollandsche Schouwburg de presentatie Geen strip van te maken? te zien, over het nieuwe stripboek De Zoektocht. Dit stripboek over de jodenvervolging is in samenwerking met de Anne Frank Stichting geschreven voor met name leerlingen van het voortgezet onderwijs.

Geen strip van te maken
Geen strip van te maken

De Zoektocht, een vervolg op het stripboek De Ontdekking, vertelt het fictieve verhaal van de joodse Esther, die op zoek gaat naar informatie over haar familie en vrienden na hun deportatie in het najaar van 1942. De strip is gebaseerd op de belangrijkste feiten over de sjoa en ook de rol die de Hollandsche Schouwburg hierin speelde wordt uitgebreid verbeeld. Het gedwongen verblijf in de Schouwburg, het wachten op deportatie, de pogingen om hieruit te vluchten en de verzetswerkzaamheden in de tegenoverliggende Crèche passeren de revue. De presentatie in de Hollandsche Schouwburg laat door middel van foto's en verhalen van ooggetuigen zien hoe de strip op de werkelijkheid berust. Geen strip van te maken? Het is gebleken dat juist een boek in stripvorm over de sjoa veel jongeren bereikt, die zich via andere middelen niet snel aangesproken voelen. De presentatie was tot en met zondag 21 oktober 2007 in de Schouwburg te zien.

In aanvulling op de presentatie in de Hollandsche Schouwburg opent het Verzetsmuseum Amsterdam de tentoonstelling De Ontdekking, van strip tot werkelijkheid over dilemma's van de fictieve figuren in zowel De Ontdekking als in De Zoektocht. Zie voor meer informatie: www.verzetsmuseum.org

De tentoonstelling Geroofd, maar van wie? is verlengd tot en met 18 maart 2007.

This site is also available in English.