Menu

Diamonds of Amsterdam

27 september 2019 - 1 maart 2020

Vanaf september 2019 is in het Joods Historisch Museum in Amsterdam een tentoonstelling te zien over Amsterdam de diamantstad. De geschiedenis van de Amsterdamse diamanthandel en -industrie is voor een groot deel een joodsverhaal: zonder de Amsterdamse joden had de stad niet eeuwenlang het internationale centrum van diamantbewerking en -handel kunnen zijn. Bovendien droeg de diamantindustrie bij aan de emancipatie van de joodse onderklasse, die een belangrijke rol speelde in de arbeidersbeweging en bij oprichting van de invloedrijke Algemene Nederlandse Diamantenbewerkers Bond (ANDB). Filmfragmenten en foto's, fraaie en beroemde diamanten sieraden, voorwerpen, documenten en persoonlijke getuigenissen nemen de bezoeker mee terug naar een dynamische periode, die zowel hoge pieken als diepe dalen kende.

Locatie

Deze tentoonstelling is te zien in het Joods Historisch Museum (JHM), Nieuwe Amstelstraat 1, 1011PL, Amsterdam. Het JHM is gevestigd in het eeuwenoude voormalige synagogencomplex van de Asjkenazisch-joodse gemeente.

TOEGANG

Met uw toegangsbewijs kunt u alle tentoonstellingen van alle locaties van het Joods Cultureel Kwartier bezoeken. Tevens heeft u gratis toegang tot alle evenementen (tenzij anders aangegeven). Museumkaarthouders hoeven geen entreebewijs aan te schaffen. 

KOOP UW TICKET

RONDLEIDING

U kunt op elk gewenst moment een rondleiding door deze tentoonstelling aanvragen. Onze kundige gidsen nemen u mee, geven tekst en uitleg en gaan in op uw specifieke interesses en vragen. Een rondleiding van één uur kost € 80,00 (excl. entreekaarten) en uw groep mag uit hooguit 15 personen bestaan.

BOEK EEN RONDLEIDING 

This site is also available in English.