Kunstkabinet

Amsterdams Machzor

Uit 1250

Presentatie Machzor uit 1250 in Kunstkabinet
Van 12 januari tot en met 3 maart 2019 is in het Kunstkabinet van het Joods Historisch Museum het Amsterdams Machzor te bewonderen. Dit verluchte middeleeuwse gebedenboek van rond 1250 werd in 2017 door het Joods Cultureel Kwartier samen met het LVR-Jüdisches Museum im Archäologischen Quartier in Keulen verworven. Het bevat gebeden en gezangen voor bijzondere sjabbatvieringen en een groot aantal feestdagen. Deze presentatie is een kleinere versie van de grote tentoonstelling die in september 2019 te zien zal zijn in het Wallraf-Richartz-Museum in Keulen.

Meer informatie over de Amsterdam Machzor leest u op deze site

 

Locatie

Deze tentoonstelling is te zien in het Joods Historisch Museum (JHM), Nieuwe Amstelstraat 1, 1011PL, Amsterdam. Het JHM is gevestigd in het eeuwenoude voormalige synagogencomplex van de Asjkenazisch-joodse gemeente.

Toegang

Met uw toegangsbewijs kunt u alle tentoonstellingen van alle locaties van het Joods Cultureel Kwartier binnen één maand bezoeken. Tevens heeft u gratis toegang tot alle evenementen (tenzij anders aangegeven). Museumkaarthouders hoeven geen entreebewijs aan te schaffen.

Koop uw ticket

Rondleiding

U kunt op elk gewenst moment een rondleiding door deze tentoonstelling aanvragen. Onze kundige gidsen nemen u mee, geven tekst en uitleg en gaan in op uw specifieke interesses en vragen. Een rondleiding van één uur kost € 80,00 (excl. entreekaarten) en uw groep mag uit hooguit 15 personen bestaan.

Boek een rondleiding

This site is also available in English.