Tentoonstelling

Aanwinsten hedendaagse kunst

24 juli t/m 18 oktober 2015

Deze tentoonstelling presenteert hedendaagse kunst uit de collectie van het Joods Historisch Museum. De afgelopen jaren heeft het museum, dankzij steun van de BankGiro Loterij en vele particulieren, een aantal hedendaagse kunstwerken kunnen verwerven.Hedendaagse kunst

Dit is werk van zowel joodse als niet-joodse kunstenaars met verschillende nationaliteiten, die allen woonachtig zijn in Nederland. Hun invalshoeken lopen uiteen: een fascinatie voor de Hebreeuwse taal, het verbinden van de wereldreligies of een verborgen familiegeschiedenis.

In Nederland woont een groot aantal van oorsprong Israëlische kunstenaars. Hun werk wordt beïnvloed door hun Israëlische achtergrond enerzijds en de Nederlandse cultuur anderzijds.

De meeste kunstenaars in deze tentoonstelling zien zichzelf niet als 'joodse kunstenaar', dat neemt niet weg dat religieus gedachtengoed, joodse geschiedenis of hun joodse achtergrond in hun werk een bijzondere plaats innemen.

Met thema's als migratie, oorlog, religie, liefde en identiteit, die even universeel als intiem zijn, belicht hun werk op eigentijdse wijze zowel specifiek joodse als algemeen menselijke onderwerpen.

Plan uw bezoek

De kunstenaars:

Rondleidingen

Op aanvraag verzorgen wij rondleidingen door deze tentoonstelling. Onze deskundige gidsen introduceren de verschillende kunstenaars en kunstwerken en gaan in op uw specifieke interesses en vragen. Een rondleiding van één uur kost €70,00 (excl. entreekosten) en uw groep mag uit hooguit 18 personen bestaan. Voor aanvragen kunt u contact opnemen met de afdeling Sales & Evenementen: service@jhm.nl of 020-5310380.

This site is also available in English.