Vacature: Vrijwilliger controle Joodse Raad Cartotheek (m/v/x)

 

De Joodse Raad Cartotheek is een archief van bijna 160.000 kaarten met daarin de gegevens van in de Tweede Wereldoorlog vervolgde in Nederland woonachtige Joden. Deze cartotheek zal na de opening van het Nationaal Holocaustmuseum te zien zijn in de vaste tentoonstelling. Voor een lopend digitalisatieproject in samenwerking met het Nationaal Archief en Herinneringscentrum Kamp Westerbork zoekt het Joods Cultureel Kwartier  

Vrijwilliger controle Joodse Raad Cartotheek (m/v/x) 

Minstens één dag in de week, werktijd van 10:00 tot 17:00. 

Als vrijwilliger zal je in samenwerking met een partner hands-on met de kaarten van de Joodse Raad Cartotheek werken. Je gaat deze bekijken en controleren in een database, zodat we te weten kunnen komen welke kaarten correct geregistreerd en gedigitaliseerd zijn.  

Wie zoeken wij? 

  • Voor een periode van 6 tot 8 maanden minstens één dag per week beschikbaar 

  • Goede digitale vaardigheden en bekendheid met het programma Microsoft Excel 

  • Nauwkeurig, oplettend en een zorgvuldig 

  • Professionele insteek en goed concentratievermogen 

  • Enige bekendheid met de Holocaust in Nederland 

  • Emotioneel weerbaar 

Je hoeft niet van Joodse komaf te zijn om te kunnen solliciteren. Het Joods Cultureel Kwartier streeft juist naar diversiteit en inclusie binnen de teams; werken in een divers samengesteld team maakt het werk rijker en leuker. Daarbij vinden we het belangrijk dat jij jezelf kunt zijn. 

Wat bieden wij? 

Maatschappelijk zinvol werk in een interessante en creatieve organisatie in het hart van Amsterdam. Wij bieden een vrijwilligersvergoeding, korting in het Museumcafé en in onze shops, rondleidingen op nieuwe tentoonstellingen en georganiseerde bijeenkomsten speciaal voor vrijwilligers en/of medewerkers van het Joods Cultureel Kwartier. 

Interesse? 

Stuur voor 3 februari 2023 een mail naar joris.vanoeffel@jck.nl waarin je jezelf voorstelt. Joris zal contact met je opnemen en is op hetzelfde adres beschikbaar om vragen te beantwoorden. Hierna volgen kennismakingsgesprekken en een proefperiode om te kijken of het werk wederzijds bevalt. We zien je mailtje tegemoet! 

Lees meer over ons op jck.nl/nhm.  

This site is also available in English.