Vacature: publieksmedewerker Joods Museum junior (m/v/x)

voor 3 à 4 dagen per week

Heb jij je altijd al eens willen verdiepen in de Joodse cultuur? En zie je jezelf op een gastvrije manier gezinnen met kinderen ontvangen in ons Joods Museum junior om ze een levens verrijkende ervaring mee te geven? Vanwege onderbezetting zijn we per direct op zoek naar een:  

Publieksmedewerker Joods Museum junior (m/v/x)

voor 3 à 4 dagen per week

Over Joods Museum junior
In het Joods Museum junior kunnen kinderen van alle leeftijden zich onderdompelen in de Joodse cultuur. Het museum is ingericht als een huis van een Joodse familie. Het leuke is dat je álles aan mag raken. Je kunt er Hebreeuws leren, broodjes bakken in de koosjere keuken of samen muziek maken. Op de zolder van het Joods Museum junior zijn regelmatig interactieve toonstellingen. Op dit moment is dat een hele speciale, waarin je met een Visual Reality bril bijzondere ontmoetingen zult hebben met de wijze leraar Hillel, het bedoeïenenmeisje Mahara, een sprekende wolvin en Robbie de Robot. Je ontdekt hoe je beter voor anderen en de wereld om je heen kunt zorgen. Een prachtige ervaring voor jong en oud. Deze tentoonstelling is gemaakt door Abner Preis en is getiteld Eden en de Gulden Regel

Het Joods Museum junior is onderdeel van het Joods Cultureel Kwartier in het hart van Amsterdam, vlakbij de Stopera. Daar vind je onze vier museumlocaties op nog geen vierkante kilometer; het Joods Museum met het Joods Museum junior, de Portugese Synagoge, de Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaustmuseum. Alle vier zijn ze gevestigd in historische gebouwen, die op zich al een bezoek waard zijn. Met het Joods Museum willen wij een zo divers mogelijk nationaal en internationaal publiek bereiken en dat actief betrekken bij al onze activiteiten om zo mens en maatschappij dichter bij elkaar te brengen. 

Wat ga je doen?
Als medewerker Joods Museum junior sta je altijd op "de vloer" en zorg je ervoor dat onze bezoekers en bezoekertjes het museum optimaal kunnen beleven. Je bent onder meer verantwoordelijk voor:

 • Het geven van inhoudelijke en praktische informatie aan het publiek over alles wat er te zien en te doen is Joods Museum junior;
 • Het begeleiden van publiek bij de activiteiten in Joods Museum junior;
 • Zorgen voor de voorraden in Joods Museum junior. Denk hierbij aan pakjes drinken, knutselspullen en ingrediënten om broodjes (challes) te bakken;
 • Een oogje in het zeil houden zodat de diverse presentaties compleet, in werking en presentabel zijn en blijven;
 • Voorbereiden van bezoeken van (school)groepen aan Joods Museum junior en het begeleiden van schoolgroepen bij de activiteit in de keuken;
 • Opvangen van de oproepkrachten en hen wegwijs maken en helpen bij het gastvrij ontvangen van onze bezoekers.

Wie zoeken wij?
Voor ons is het allerbelangrijkste dat je een open persoonlijkheid bent, met nieuwsgierigheid naar andere mensen, en vooral kinderen. Op een natuurlijke manier weet je ze te prikkelen en die ervaring mee te geven waar ze naar op zoek zijn. Je krijgt er energie van als de bezoekertjes actief meedoen en blij het museum weer verlaten. Je maakt graag en makkelijk contact en je vindt het leuk om met kinderen en hun ouders te werken. Een afgeronde opleiding is fijn, maar niet noodzakelijk. Wij kunnen je veel kennis over de Joodse cultuur bijbrengen. Als je goed ingewerkt bent en je hebt sprankelende ideeën voor vernieuwing van onze kinderateliers, dan staan we daarvoor ook zeker open. 
Wat we ook belangrijk vinden:

 • Je hebt kennis van en/of affiniteit met de Joodse cultuur of wilt je er in ieder geval graag in verdiepen. We zorgen voor een gedegen inwerkprogramma, zodat je alle ins en outs te weten komt over wat het Joods Museum junior wil overbrengen;
 • Je vindt het leuk om je kennis te delen;
 • Je beschikt over organisatorische en uitvoerende kwaliteiten;
 • Ervaring met schoolgroepen is een pre;
 • Je hebt een goede mondelinge beheersing van het Engels en eventuele andere talen;
 • Je hebt minimaal een MBO werk- en/of denkniveau;
 • Je hebt een verzorgd en representatief uiterlijk.

Het Joods Cultureel Kwartier streeft naar diversiteit en inclusie binnen zijn teams; werken in divers samengestelde teams maakt het werk rijker en leuker. Daarbij vinden we het belangrijk dat iedere collega zichzelf kan zijn. We zijn benieuwd naar je talenten en je persoonlijke bijdrage aan het team Joods Museum junior!

Wat bieden wij?
Je komt te werken in een dynamische en inspirerende werkomgeving in het hart van Amsterdam binnen een middelgroot museum met diverse oude monumentale gebouwen. Je zult via het bureau Hotes Cultures bij ons museum gaan werken, voor 3 à 4 vaste dagen per week. Je kunt ook in de weekenden ingeroosterd worden. In eerste instantie zoeken we iemand voor bepaalde tijd, vanwege vervanging van een zieke medewerker. 

Een salaris op basis van de museum CAO en jouw kennis en ervaring (schaal 5, minimaal € 2.243 en maximaal € 2.736 bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week). Per 1 juli a.s. volgt een loonsverhoging van 2,5%. Dit betekent dat je per 1 juli, bij een dienstverband van bijv 3 dagen per week (24 uur totaal) € 1.533,- bruto per maand minimaal gaat verdienen. Naast 8% vakantiegeld in mei krijg je ook een eindejaarsuitkering in december van 3,4%. Verlofrecht op jaarbasis bij een fulltime dienstverband is 194,4 uren. Verder bieden we een goede pensioenvoorziening en reiskostenvergoeding. En de mogelijkheid om online cursussen en trainingen te volgen.

Vragen? Interesse?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Kiki Stoffels, manager publiek via 06 18883188 of kiki.stoffels@jck.nl. Interne kandidaten hebben voorrang bij gebleken geschiktheid.

Heb je interesse in deze vacature, stuur je cv +  korte motivatie dan zo snel als mogelijk naar solliciteren@hotesculture.nl. We kijken ernaar uit je te ontmoeten. 

Van het delen van deze vacature in je netwerk worden we heel blij. Van acquisitie naar aanleiding van deze vacature echter niet. 
 

This site is also available in English.