Vacature: Hoofd ICT

28 tot 36 uur per week, contract voor 1 jaar, daarna voor onbepaalde tijd

In het hart van Amsterdam ligt het Joods Cultureel Kwartier. Al vier eeuwen Joodse kunst, cultuur en geschiedenis op één vierkante kilometer. In onze historische gebouwen, het Joods Museum met het Joods Museum junior, de Portugese Synagoge, de Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaustmuseum, willen wij een zo divers mogelijk nationaal en internationaal publiek betrekken.

IHet Joods Cultureel Kwartier is volop bezig met de ontwikkeling van het ICT-landschap waaronder het out- en co-sourcing van diverse services, het applicatiebeheer en de digitalisering voor medewerkers en bezoekers. Ter vervanging van onze collega zijn wij per 1 juli 2023 op zoek naar een:

Hoofd ICT

28 tot 36 uur per week, contract voor 1 jaar, daarna voor onbepaalde tijd

De functie
Je geeft leiding aan een klein team dat zorg draagt voor een up-to-date en verantwoorde invulling van alle ICT-zaken binnen het Joods Cultureel Kwartier (JCK). Je adviseert de directie over de te volgen strategie en vertaalt dat in beleid en uitvoering. Ook voor de afdelingshoofden ben je het aanspreekpunt en sparringpartner voor digitale zaken, zoals collectiebeheer, ticketing, procesmanagement, gebouwenbeheer en toepassingen bij nieuwe tentoonstellingen. Je bent verantwoordelijk voor de afspraken met de soft- en hardware leveranciers en onze partners voor werkplekbeheer en detachering. Je draagt zorg voor data security, inclusief het management van AVG-aangelegenheden.

Als Hoofd ICT val je direct onder de directie en ben je verantwoordelijk voor het ICT-budget. Samen met je team, inclusief externe partners, streef je naar een hoge standaard van de ICT-dienstverlening. Uiteindelijk gaat het erom dat onze bezoekers een uitstekende ervaring hebben en alle medewerkers in staat gesteld worden om hun werkzaamheden zo goed mogelijk en met plezier te kunnen doen. Er is momenteel ruimte om zelf het ICT- team verder vorm te geven.

Kortom, in deze functie verander je continue van gesprekpartners en werkterrein; van analytisch naar toegepast en van borgend naar creërend.

Specifiek

 • Leidinggeven aan een klein team; motiveren en inspireren.
 • Inkoop- en relatiemanagement; inclusief opstellen en naleving SLA’s en het begeleiden van eventuele aanbestedingen.
 • Advies en ondersteuning van directie en afdelingshoofden; beleid opstellen en uitvoeren. Vormgeven aan en leiding nemen bij ICT gerelateerde projecten.
 • Borging van kwaliteit en data security; monitoring en naleving van geldende wet- en regelgeving.
 • Realiseren van werkbare toepassingen en processen voor alle medewerkers, bijdragen aan (nieuwe) applicaties voor bezoekers en ondersteuning bij gebouwenbeheer en veiligheidszaken.

Profiel
Je bent bovenal een ICT-professional die denkt in oplossingen en niet in problemen. Je werkt met plezier met anderen, inclusief niet-ICT’ers. Je hoeft overigens niet Joods te zijn om te kunnen solliciteren. Het Joods Cultureel Kwartier streeft juist naar diversiteit en inclusie; werken in een divers samengesteld team maakt het werk rijker en leuker.

De vereisten zijn:

 • Een aantal jaren ervaring als hoofd, manager of adviseur ICT, inclusief project-, team- en leveranciers- management.
 • Kennis van ICT-processen en vraagstukken in de non- profit sector of dienstverlenende instelling. Je kunt dit vertalen naar strategie, beleid en uitvoering in de organisatie.
 • Aantoonbaar op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op ICT-gebied, waaronder innovaties, wetgeving, data security en AVG.
 • Een voor deze functie relevante opleiding op (minimaal) HBO+ niveau.
 • Ervaring met de volgende systemen en (software) programma’s is een pre: Office 365, Axiell Collections, Archie, M-files, Uniflow en Aruba Central.
 • Affiniteit met cultureel erfgoed of ervaring in – bijvoorbeeld – een museum is een pre.
 • Beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift.

Wat bieden wij?

 • Een dynamische en inspirerende werkomgeving in het hart van Amsterdam binnen een middelgroot museum.
 • Een aanstelling voor een jaar. Continuering met een vast contract voor onbepaalde tijd is absoluut onze intentie.
 • Een werkweek van minder dan 36 uur is zeker bespreekbaar. Ook is er de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken.
 • Veel ruimte om de afdeling naar eigen inzicht vorm te geven en eigen ideeën door te voeren. Op verschillende terreinen is de transitie naar een moderne ICT-organisatie ingezet, maar er zijn nog volop uitdagingen. Tevens word je betrokken bij de ICT- inrichting van tijdelijke tentoonstellingen.
 • Een salaris op basis van de museum CAO en jouw kennis en ervaring.
  Concreet betekent dit het volgende: tussen € 3.800,- en € 5.075,- bruto bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week (schaal 11).Naast 8% vakantiegeld bieden we een goede pensioenvoorziening, reiskostenvergoeding en opleidingsmogelijkheden. Je hebt 27 vakantiedagen (194,4 uren) op jaarbasis bij een fulltime dienstverband

Geïnteresseerd?
Laat ons het weten en stuur je reactie of brief met cv voor 12 juni naar personeelszaken@jck.nl ter attentie van Kees- Jan Hoogeveen of bel 020 53 10 331 als je vragen hebt. Voor inhoudelijke vragen kun je Aartjan Nooter (Hoofd ICT) bereiken via aartjan.nooter@jck.nl of 020 53 10 368.

Zijn we enthousiast over je sollicitatie, dan plannen we meteen een gesprek in. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling.

Van het delen van deze vacature in je netwerk worden we heel blij. Van acquisitie naar aanleiding van deze vacature echter niet.

Bekijk de PDF van deze vacature.

This site is also available in English.