Menu

Thuis bij de familie Hollander

Speelse kennismaking met ‘joods’

Tijdens het bezoek aan het huis van de familie Hollander en Max de Matze ervaren kinderen spelenderwijs wie en wat 'joods' is. Ze bakken matzes in de koosjere keuken, luisteren naar de sprekende muur die vertelt wat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog zag en in de studeerkamer maken ze kennis met de Tora en de Gulden Regel: Wat jij niet wilt dat jou geschiedt, doe dat ook een ander niet.

Dit bezoek kan op school worden voorbereid met digitale lessen en een lespakket dat na het maken van een reservering per post wordt toegestuurd.

Doelgroep Groep 5 t/m 8
Tijd 1,5 uur
Prijs € 125 (inclusief lespakket)
Locatie Kindermuseum
Kerndoelen 37, 38, 54 en 56

Bekijk Het Lespakket

Maak een reservering

Twee tips!

Portugese Synagoge

Een synagoge zien die nog steeds in gebruik is? Steek dan de straat over en bezoek zelfstandig of met een rondleider de Portugese Synagoge. Sinds de bouw in 1675 is hier amper iets veranderd – een bijzondere ervaring.

 

Ruben en de ark van noach

Bezoek aansluitend de voorstelling ruben en de ark van noach op de zolder van het Kindermuseum. Wie kent niet het verhaal van de zondvloed en de ark van Noach? Op de zolder van het Kindermuseum komt deze beroemde vertelling ‘tot leven’. Deze voorstelling sluit aan bij de Gulden Regel; Wat jij niet wilt dat jou geschiedt, doe dat ook een ander niet!” en is vooral geschikt voor groep 1 t/m 6.

This site is also available in English.