Voor elke leerling een passend programma

Speciaal onderwijs

Iedereen telt mee bij het Joods Cultureel Kwartier

Het Joods Museum junior is hands-on. Deze en de andere locaties van het Joods Cultureel Kwartier lenen zich goed voor leerlingen van speciaal onderwijs en/of met een fysieke beperking. Onze museumdocenten zorgen dat het programma aansluit bij uw groep. Met een medewerker van het Joods Cultureel Kwartier stelt je een programma op dat past bij uw leerlingen en wensen.

Voor leerlingen met een visuele beperking

Broodjes vlechten, bakken en proeven in de keuken, luisteren naar de herinneringen van de muur en een tastbare herinnering maken in het atelier. Diverse zintuigen worden aangesproken tijdens het bezoek aan het Joods Museum junior – het huis van de familie Hollander en Max de Matze. 

Speciaal voor leerlingen met een visuele beperking heeft het Joods Cultureel Kwartier voor het Joods Museum junior samen met Bartiméus en Visio Amsterdam dit educatieve programma samengesteld.

Doelgroep: Leerlingen met een visuele beperking
Groepsgrootte: Maximaal 8 leerlingen
Duur: 2 uur
Prijs: Gratis, dankzij de steun van de Fiep Westendorp Foundation

Dit programma is ook te boeken voor een grotere klas of een groep waarvan enkele leerlingen visueel beperkt zijn. Neem contact op voor een programma op maat

Voor doven en slechthorenden

Boek een programma of rondleiding in gebarentaal. Onze dove rondleiders zijn opgeleid via het project Musea in Gebaren. Bij het aanvragen van rondleidingen is bij taal de optie Nederlandse Gebarentaal (NGT) beschikbaar.

Groepsgrootte: De mogelijkheden voor groepsbezoek zijn beperkt. Neem via onderstaand formulier contact op voor de mogelijkheden
Duur: Één uur of langer
Prijs: €80 + entreekosten

Met ingang van 1 september 2022: €90 per gids + entreekosten

Aanvraagformulier groepsbezoeken en rondleidingen

Voor speciaal onderwijs

In het Joods Museum junior leer je al doende en er zijn programma's voor kleinere groepen. Stel samen met een medewerker van het Joods Cultureel Kwartier een programma op dat past bij jouw leerlingen en hun wensen. Neem contact op!

Neem voor meer informatie contact op met de Afdeling Sales en Evenementen:
T +31(0)20 5 310 380

Gratis vervoer naar het Joods Cultureel Kwartier
Amsterdamse basisscholen reizen gratis naar culturele instellingen met de Cultuurbus.

This site is also available in English.