Rondleiding in het

Joods Historisch Museum

Geschiedenis en religie

Maak tijdens deze rondleiding kennis met allerlei aspecten van de joodse religie en de geschiedenis van de joden in Nederland van 1600 tot de 20ste eeuw.

Grote Synagoge van het Joods Historisch Museum

Doel

Leerlingen maken kennis met een andere cultuur in de Nederlandse samenleving en ontdekken overeenkomsten. Leerlingen leren actuele gebeurtenissen in een historische context te plaatsen.

Opbouw

In de Grote Synagoge komt de joodse religie aan de orde. De Tora, het verloop van een synagogendienst en de verschillende joodse feestdagen zijn onderwerpen waar de rondleider over vertelt. Op de galerijen van de Grote Synagoge staat de expositie over de geschiedenis van de joden in Nederland 1600-1900. Waar kwamen de joodse immigranten vandaan en waarom vestigden ze zich in Nederland? Op de galerijen van de Nieuwe Synagoge komt de geschiedenis van de joden in Nederland in de 20ste eeuw tot leven in een multimediale opstelling. Het JHM wil niet alleen de geschiedenis laten zien, maar ook een relatie leggen met hedendaagse ontwikkelingen en thema's als integratie en het behoud van eigen identiteit.

Lengte

1 uur

Prijs

€80 per uur per gids (excl. entree €6,50 per leerling)

Groepsgrootte

Maximaal 15 leerlingen per gids

Maak een reservering

This site is also available in English.