Rondleidingen

Joods Museum

Deze rondleiding vindt plaats in het Joods Museum, waar de vaste tentoonstelling Religie en geschiedenis is opgesteld in de Grote Synagoge en de Nieuwe Synagoge. Deze tentoonstelling vertelt de geschiedenis van joden in Nederland, vanaf 1600 tot en met nu. In persoonlijke verhalen en objecten ervaar je de cultuur en de religie, thuis en in de synagoge.

Locatie in detail

Op de begane grond van de Grote Synagoge maak je kennis met de joodse religie in al zijn diversiteit. Er is aandacht voor de Tora, het verloop van een synagogedienst en er worden verschillende feestdagen en momenten uit de levenscyclus behandeld.

Op de galerijen van deze voormalige synagoge bezoeken we de tentoonstelling over de geschiedenis van de joden in Nederland van 1600-1900. De centrale vraag hier is wat het betekende om joods te zijn in Nederland in deze periode. Waar kwamen de joodse nieuwkomers in de zeventiende eeuw vandaan en waarom vestigden ze zich in Nederland en speciaal in Amsterdam?

Grote Synagoge

Als vervolg hierop komt op de galerijen van de Nieuwe Synagoge de geschiedenis van de joden in Nederland in de twintigste eeuw aan bod. In de multimediale opstelling worden aan de hand van vijftien thema's en persoonlijke verhalen de belangrijkste ontwikkelingen geschetst. De expositie is verdeeld in drie perioden: voor, tijdens en na de oorlog.

Lengte

60 minuten / 90 minuten / 120 minuten

Prijs

€90 per gids (excl. entreekosten)

Groepsgrootte

De mogelijkheden voor groepsbezoek zijn beperkt. Neem via onderstaand formulier contact op om te informeren naar de mogelijkheden voor jouw gezelschap.

Aanvraagformulier rondleidingen

This site is also available in English.