Poeriem in beeld

Foto's uit onze collectie

Bekijk hieronder een overzicht van foto's die te maken hebben met Joodse feestdag Poeriem. 

Poeriemgeschenk

poerem1
Een bejaarde man achter een tafel. Hij draagt een keppel en heeft een sigaret in zijn mond. Voor hem op tafel een pop gemaakt van een verpakking en wc-rolletjes. Achter hem een andere man. Gefotografeerd door: Wesly, Jenny E. (1948-2016). © Joods Historisch Museum, Amsterdam.

Poeriemfeest

poeriem2
Een lachende man en vrouw die elkaar aankijken met de arm om elkaar heengeslagen. Beiden dragen een masker en hebben een glas in de hand. Gefotografeerd door: Wesly, Jenny E. (1948-2016). © Joods Historisch Museum, Amsterdam.

Kiesjeliesj bakken

poeriem3
Close-up van gebakken kiesjeliesj in een frituurmandje staand op het aanrecht. Gefotografeerd door: Wesly, Jenny E. (1948-2016). © Joods Historisch Museum, Amsterdam.

Persiflage op een rabbijn

poerim4
Een man met een masker op achter een katheder in een synagoge. Persiflage op een rabbijn als Poeriemgrap, in de synagoge van Haarlem. Gefotografeerd door: Wesly, Jenny E. (1948-2016). © Joods Historisch Museum, Amsterdam.

Poeriem bijeenkomst voor kinderen

poeriem5
Een meisje met donker haar en een papieren kroon op haar hoofd. Ze draagt een lichtgekleurde jurk en twee kettingen. Op de achtergrond is - vaag - een wat ouder meisje zichtbaar. Meisje verkleed als koningin Esther tijdes de viering van het Lotenfeest (Poeriem) in Haarlem. Gefotografeerd door: Wesly, Jenny E. (1948-2016). © Joods Historisch Museum, Amsterdam.

 

This site is also available in English.