Meer over de collecties

Collecties Joods Cultureel  Kwartier

Het Joods Cultureel Kwartier  bestaat uit verschillende locaties. Daarvan hebben het Joods Museum, de Portugese Synagoge en Ets Haim eigen collecties.

De collectie van het Joods Museum bestaat uit de museumcollectie, historische documenten en de fotocollectie. Het Kenniscentrum beschikt daarnaast over een grote hoeveelheid  informatie in de vorm van boeken, artikelen, catalogi  en audio-visueel materiaal
De collectie van het Joods Museum is via deze website volledig toegankelijk en doorzoekbaar.

In de Portugese Synagoge bevindt zich een collectie van ruim 900 ceremoniële voorwerpen, en een verzameling prenten, foto’s en varia. De collectie is eigendom van de stichting Cultureel Erfgoed Portugees Israelietische Gemeente (CEPIG) en wordt sinds 2008 beheerd door het Joods Museum. Deze collectie is niet online raadpleegbaar.
Meer over de collectie van de Portugese Synagoge

Bibliotheek Ets Haim – Livraria Montezinos heeft een collectie van meer dan 550 handschriften en een verzameling van 20.000 tot 25.000 gedrukte werken. De handschriften zijn te bekijken op de Ets Haim Manuscripts website. De gedrukte werken zijn terugvindbaar via de Worldcat-catalogus. Catalogisering van de gedrukte werken is in volle gang. Ook de Ets Haim-collectie is eigendom van de CEPIG.
Meer over Ets Haim en de collectie

De Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaustmuseum hebben geen eigen collectie. De voorwerpen die in de Hollandsche Schouwburg of het Nationaal Holocaustmuseum getoond worden maken deel uit van de collectie van het Joods Museum of zijn in bruikleen van derden.

 

This site is also available in English.