Hidden Disabilities Sunflower

Niet alle beperkingen zijn zichtbaar: sommige zijn niet direct herkenbaar zoals autisme, chronische pijn, dementie, angst en visuele of gehoorstoornissen. Het dagelijks leven met een onzichtbare handicap kan voor veel mensen veeleisend zijn, maar het kan voor anderen moeilijk zijn om de uitdagingen waarmee je wordt geconfronteerd te herkennen, erkennen of begrijpen.

Bezoekers kunnen bij de kassa’s van het Joods Cultureel Kwartier aangeven dat ze een niet zichtbare handicap hebben. Ze krijgen van ons dan een Hidden Disabilities Sunflower. Dit kan een button of een keycord zijn, in ieder geval is het een afbeelding van een zonnebloem.

Het dragen van de Hidden Disabilities Sunflower wijst mensen in de omgeving van de drager (waaronder personeel, collega's en zorgverleners) er discreet op dat zij extra steun, hulp of wat meer tijd nodig hebben. Sinds de lancering in 2016 is het nu in wereldwijd gebruik genomen door grote luchthavens en ontmoetingsplaatsen. In het Verenigd Koninkrijk hebben veel supermarkten, trein- en busstations, vrijetijdsvoorzieningen, de NHS, een aantal brandweer- en ambulancediensten en een groeiend aantal grote en kleine bedrijven en organisaties zich aangesloten.

 

 

This site is also available in English.