Helpt u ook mee?

Het Nationaal Holocaustmuseum, onderdeel van het Joods Cultureel Kwartier, is het eerste en enige museum dat de complete geschiedenis van de Jodenvervolging in Nederland vertelt. Wanneer er straks geen overlevenden meer zijn, is het Nationaal Holocaustmuseum onmisbaar als plaats waar de slachtoffers worden herdacht en de gevolgen van onverschilligheid en discriminatie, toen en nu, worden besproken. Op deze pagina leest u hoe u kunt helpen bij de totstandkoming van het museum.

Deel uw verhaal
Een nieuw museum als het Nationaal Holocaustmuseum heeft materiaal nodig om verhalen te vertellen. Heeft u nog een smalfilm, een geluidsband, foto’s, geschreven herinneringen, voorwerpen met een bijzonder verhaal – alles wat verbonden is met de oorlogsjaren? Dan horen we graag van u. Neem contact op met collectiebeheer@jck.nl als u uw verhaal wilt delen. 

Word Governor
Hebt u wel eens overwogen om het Nationaal Holocaustmuseum te steunen door Governor te worden? Governors maken de ontwikkeling van het museum mogelijk door een bedrag te doneren. Zij leggen symbolisch de eerste steen van het nieuwe museum, en hun namen worden vereeuwigd op een plaquette in de grote hal.

Het Joods Cultureel Kwartier kan uw ondersteuning goed gebruiken en heet u daarom graag welkom als nieuwe Governor! Voor meer informatie neemt u contact op met Anita Soer, tel. 020-5310364 of via anita.soer@jck.nl.

Doneer
Of u kunt een eenmalige donatie doen aan Stichting Hollandsche Schouwburg, bankrekeningnummer: NL08ABNA0432031820.

Nieuwsbrief
Op deze pagina’s heeft u kunnen lezen over het nieuwe Nationaal Holocaustmuseum, dat in 2023 moet openen. Blijft u graag op de hoogte van de vorderingen rondom de nieuwe gebouwen en de collectie die zal worden getoond? Schrijft u zich dan hier in voor de nieuwsbrief.

This site is also available in English.