Onderwijs

Educatief materiaal

Voortgezet onderwijs

Lespakket bij het educatieve programma Joods?!

Dit educatief materiaal is bedoeld voor groepen die het programma Joods?! op school voorbereiden. Bekijk alle downloads voor dit programma.  

Jong & Joods

Drie korte films van joodse jongeren in Nederland: Joël Boosman, Natascha van Weezel en Daniël ten Brink geven in hun films een indruk van hoe het vandaag de dag is om jong en joods te zijn. Digitaal raadpleegbaar.

Charlotte Salomon

Het volledige kunstwerk Leven? of Theater? van Charlotte Salomon staat online, op de speciaal ingerichte themawebsite. In het Joods Historisch Museum worden permanent zes gouaches tentoongesteld. Voor behandeling op school is er een docentenhandleiding, schoolopdrachten met Nederlandse fragmenten, schoolopdrachten met Franse fragmenten en een reflectieopdracht. In dit materiaal zijn fragmenten verwerkt uit de roman Charlotte van David Foekinos.

Joods Monument

Het online Joods Monument herdenkt de meer dan 104.000 personen die in Nederland als joden werden vervolgd en tijdens de Holocaust werden vermoord. Hier kunnen leerlingen (en docenten) op toegankelijke wijze zoeken naar namen, foto's en verhalen van joodse leeftijdsgenoten die de Tweede Wereldoorlog niet hebben overleefd. Leerlingen kunnen in het kader van onderwijs over de Tweede Wereldoorlog ook werkstukken zoals tekeningen, gedichten of brieven aan het online monument toevoegen.

Afdeling Sales & Evenementen
T (020) 5 310 380
E Sales & Evenementen
Maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur

This site is also available in English.